Jako jedna z prvních vyjádřila svůj smutek nad nečekanou událostí oblíbená herečka Jiřina Bohdalová (89). „Pane Bože... Je mi to moc líto a myslím na chudáka Jirku,“ uvedla pro Blesk kolegyně Krampola, která se s ním sešla před kamerou například v pohádce O princezně, která ráčkovala.

„Vždyť Hanka neměla žádný věk. Upřímnou soustrast, to je strašný...“ podivovala se Bohdalová, kterou očividně zpráva velmi šokovala.

Zato zpěvačka Šárka Rezková (51) tušila, že na tom Krampolová není nejlíp. „Hanička to neměla lehké, bojovala se zdravotními problémy dlouho, loni jsem ji viděla v Bohnicích a nebyla na tom dobře. Je mi to líto,“ prozradila Blesku vdova po Jiřím Brabci (†63). Poslala i krátký vzkaz pro Jiřího Krampola, který je teď v podobné situaci jako před lety ona. „Jirko, drž se!“

„Jirka před měsícem točil, jak pochovává manželku, kterou mu ve filmu Stáří není pro sraby hrála Jarka Obermaierová. To je neskutečný paradox! Myslím si, že Hance Krampolové rozhodně bude líp. Já jsem měl někdy pocit, že Jirka potřeboval podporu, o mrtvých jen dobře,“ svěřil režisér Tomáš Magnusek (36) mrazivou souhru náhod.

„Já jsem s Jirkou mluvila, on mi chudák v pondělí večer sedmkrát volal, je z toho chudinka špatnej. On neumí žít sám, musíme se o něj postarat. Budu mu každý den telefonovat, já jsem totiž v Broumově. Je to hrozné, protože tady byla naděje, že se to všechno s Haničkou lepší. V poslední době jsem s ní mluvila a přišlo mi, že je jako dřív, taková príma,“ reagovala na smrt Krampolovy manželky Hanky herečka Uršula Kluková (78).

„Když jsme se naposledy s Hankou viděly vypadala docela hezky, myslela jsem, že už je všechno zahnáno a vše se v dobré obrátilo, ale ta její psychika to nezvládla. Je to hrozně smutný a je mi hrozně líto Jirky. Bohužel je to součást života, ale je mi to hrozně líto, byla mladá,“ řekla Blesku zpěvačka Hanka Křížková (62).

„Viděla jsem ji naposledy loni v Tunisu a pak už jsem se jen dozvídala, že se jí daří líp. Nedávno jsem na ni vzpomínala a říkala jsem si – dobrý přibrala, dostala se z toho. Tak jsem doufala, že je vše na lepší cestě. Dozvěděla jsem se to až v úterý, je mi to líto a Jirky taky,“ zní slova smutku herečky Kateřiny Kornové (53).

VIDEO: Zoufalý Jiří Krampol: Sám mluvil o těžce nemocné Haničce!

Video
Video se připravuje ...

Zoufalý Jiří Krampol sám na Muži roku: Opouští těžce nemocnou Haničku! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Nad zvláštním řízením osudu se pozastavil režisér Tomáš Magnusek (36). „Jirka před měsícem hrál, jak pochovává manželku, kterou hrála Jarka Obermaierová. To je neskutečný paradox,“ prozradil pro Blesk, že smutná událost měla už jakousi předzvěst.

„Já jsem měl někdy pocit, že Jirka potřeboval podporu, o mrtvých jen dobře. Myslím si, že jí rozhodně bude líp," řekl Magnusek otevřeně to, co jistě napadlo víc lidí - Hana Krampolová po drsných problémech nyní našla svůj klid.  

Co se týče příčiny smrti, není ještě zcela jasno. „Mám zmocnění od rodiny Krampolových akorát dát oficiální prohlášení, že zemřela včera v 18:30 doma v náruči Jirky Krampola. Zemřela na krvácení zadního traktu,“ uvedl pro Expres.cz manažer Krampola Miloš Schmiedberger.

„Jirka je v naprostém pořádku. Jsem s ním. On je silná osobnost a myslím si, že to zvládne,“ prozradil o vdovci, pro nějž to byla samozřejmě velká a nečekaná rána.

VIDEO: Poslední záběry Hanky Krampolové: Takto pomáhala slavit manželovo jubileum!

Video
Video se připravuje ...

Krampolovy narozeniny: Co řekl o Hance a jak vzpomíná na minulost? David Turek

Fotogalerie
88 fotografií