Na svém youtubovém kanále, kde kluky z Insidia Project sleduje více jak 150 tisíc lidí, Ollie a Martin ukazují, jak se chovají Češi v nejrůznějších situacích.

„Vyzkoušeli jsme například, jak budou reagovat lidi na ulici, když kluk napadá holku. Je až šokující, kolik z nich se raději podívá jinam a jde dál,“ prozradil Ollie během natáčení pořadu. Proto se rozhodli otestovat, kolik mužů zareaguje na seznamovací inzerát čtrnáctileté dívky, za kterou se rozhodli vydávat.

VIDEO: Chyceno v síti: Youtubeři si posvítili na pedofily! „Šlo nám o život!“

Video
Video se připravuje ...

Chyceno v síti: Youtubeři si posvítili na pedofily! „Šlo nám o život!“ David Turek, Jan Jedlička

Potkali predátory

„Ze začátku jsme z toho měli legraci, ale během pár minut nás přešla, protože se začali ozývat desítky predátorů, kteří dívku začali zvát na rande a nabízet hodně drsně sex,“ popsal svou zkušenost Martin. „Začali chodit nechutné fotky přirození a to i poté, co jsme je upozorňovali na to, že je slečně čtrnáct,“ vzpomíná Ollie.

Následně se rozhodli s několika sexuálními predátory setkat. „I když se nám povedlo je natočit, nesměli jsme zveřejnit jejich tváře. To nás na tom celém štvalo nejvíc. Popravdě to bylo nebezpečné, jeden nás dokonce napadnul a začal utíkat,“ dodal Pantelej. Celý záznam sice nepředali policii, ale zveřejněním na svém kanále chtějí ukázat nejen mladým dívkám a jejich rodičům, co vše se děje na seznamkách.

VIDEO: Chyceno v síti s Benem Cristovao: Bonus o Veganství! Rozumné argumenty pro masožravce!

Video
Video se připravuje ...

Chyceno v síti s Benem Cristovao: Bonus o Veganství! Rozumné argumenty pro masožravce! David Turek

10 rad seznamování na internetu nejen pro děti!

Drž se zásad o bezpečnosti na internetu a zbytečně neriskuj. Pro bezpečí na internetu ti stačí dodržet jen pár důležitých, ale přitom jednoduchých zásad.

1. Nedávej nikomu adresu ani telefon. Nevíš, kdo se skrývá za monitorem na druhé straně.

2. Neposílej nikomu, koho neznáš, svou fotografii a už vůbec ne intimní. Svou intimní fotku neposílej ani kamarádovi nebo kamarádce - nikdy nevíš, co s ní může někdy udělat.

3. Udržuj hesla (k e-mailu i jiné) v tajnosti, nesděluj je ani blízkému kamarádovi.

4. Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární maily a vzkazy. Ignoruj je.

5. Nedomlouvej si schůzku přes internet, aniž bys o tom řekl někomu jinému.

6. Pokud narazíš na obrázek, video nebo e-mail, který tě šokuje, opusť webovou stránku.

7. Svěř se dospělému, pokud tě stránky nebo něčí vzkazy uvedou do rozpaků, nebo tě dokonce vyděsí.

8. Neboj se kontaktovat policii. Čím dříve ohlásíš, že se ti něco děje, tím dříve může být věc řešena a případný pachatel může být dopaden. Takový člověk nemusí obtěžovat jenom tebe. Svou odvahou můžeš pomoci i někomu jinému.

9. Když se s někým nechceš bavit, nebav se.

10. Celostátní linka pro děti a mládež v krizových životních situacích. Linka bezpečí pomáhá řešit problémy dětem na útěku, dětem týraným či zneužívaným, ale i těm, co pociťují znepokojení a ohrožení během prohlížení webových stránek, při chatování a hraní her. Pomáhá i těm, co jsou obtěžováni prostřednictvím mobilu nebo jiných komunikačních médií. Služba funguje zdarma 24 hodin denně, včetně nedělí a svátků, a to z pevného i mobilního telefonu na telefonní lince 116 111.

Fotogalerie
22 fotografií