Kojení stále patří mezi témata, která rozdělují naši společnost. Na jedné straně stojí maminky, které nemají problém nakrmit své dítě kdekoliv na veřejnosti, pro jiné se jedná o soukromou a intimní záležitost, speciální chvilku mezi matkou a dítětem, do níž ostatním nic není, natož aby ji zvědavě okukovali například v restauraci nebo ve frontě na hamburger. Mezinárodní týden kojení jistě s nadšením přivítá celá řada slavných krásek, pro které je kojení a následné sdílení fotografií s dítkem u prsu naprosto samozřejmé.

K celé záležitosti kojení se dnes už přistupuje mnohem otevřeněji než kdysi, a už dávno neplatí, že jde o synonymum laciné exhibice. Žen s batoletem u ňadra (a mobilem v druhé ruce, aby se výjimečná chvilka ihned dala zaznamenat a ukázat celému světu) stále přibývá. Koneckonců mnohé dámy dnes musejí skloubit své mateřské povinnosti s těmi pracovními, a tak jsou často vídány s dekoltem na půl žerdi při líčení, před focením, v pauze mezi vystoupením či na společenské akci.

VIDEO: Radost, nebo utrpení? 9 známých žen prozradilo, jak prožívalo kojení

Video
Video se připravuje ...

Radost nebo utrpení? 9 známých žen prozradilo, jak prožívalo kojení Pop Sugar

Nejenom na sociálních sítích jsou v těchto situacích často vidět známé krásky, třeba modelka a jeden z andílků Victoria's Secret Candice Swanepoelová (31), herečka Liv Tylerová (43), zpěvačky Pink (40) či Alanis Morissetteová (46).

Z Češek je to například Kristýna Leichtová (34), co se proslavila rolí přemoudřelé Ivušky v seriálu Comeback, její kolegyně z výše zmiňovaného sitcomu Marie Doležalová (33), která neváhá stáhnout výstřih například u kadeřníka, ezovíla Tamara Klusová (32), manželka známého písničkáře Tomáše Kluse (34), či Tereza Ramba (31), co svého potomka, jemuž z důvodů anonymity říká Slunce, kojila dokonce i na natáčecím place nové pohádky.

Anebo muzikálová hvězdička Michaela Tomešová (29), která je i ve svém věku už dvojnásobnou maminkou a oba své syny kojí – a to vzdor faktu, že tomu staršímu, Kristiánovi, jsou už 3 roky. „Plno lidí mi říká, vždyť to je divný kojit takhle veliký dítě, co už jí všechno,“ přiznala na sociální síti, aby vzápětí dodala, že kojit bude i nadále. „Dokud mám, tak mu dám! Od toho jsem tady!“

Tyto slavné matky svým sebevědomým dodávají odvahu všem ostatním maminkám, které se stále bojí, nebo snad stydí kojit na veřejnosti. „A pokud to někdo prohlašuje za nechutnost, exhibicionismus či potřebu strhávat na sebe pozornost, je mi ho líto a má to se sebou asi dost těžký,“ prohlašuje na adresu kritiků kojících žen herečka Lenka Zahradnická (35).

VIDEO: 9 slavných žen se svěřilo: Jaké to bylo, když kojily

Video
Video se připravuje ...

9 slavných žen se svěřilo: Jaké to bylo, když kojily Youtube

Na ty nejodvážnější známé dámy, které mindrákem rozhodně netrpí, se podívejte do naší fotogalerie!

Fotogalerie
52 fotografií