Zpěvák Tomáš Klus (34) dostal k narozeninám pět slepic a dojalo ho to až k slzám. „Bulil jsem jak želva,“ přiznal na sociálních sítích známý hudebník. Krátce předtím udělali radost dceři Josefíně (7), která toužila po křečkovi, a na instagramu jsou kolem nich často vidět i pejsci, ať už jejich, nebo jejich přátel. Nyní dumají nad tím, že své království rozšíří ještě o další živé tvorečky… Manželka slavného písničkáře byla totiž poprvé v životě u včel, a málem ji to, jak se říká, srazilo na kolena.

„Náš kamarád má na Orlíku hospodářství a uvedl mě trpělivě do tohoto dokonalého a fascinujícího světa včel. Musím přiznat, že to byl tak úchvatný zážitek, že mi to vehnalo až slzy do očí a dalo mi to do hlavy velké pokušení,“ přiznala Tamara Klusová, která je hluboce zasažena všemi znepokojivými zprávami o tom, jak včel v celosvětovém měřítku ubývá, přestože jsou podstatnou a nenahraditelnou součástí celého přírodního systému.

„A tak jsem volala hned Tomovi, že se naše malé hospodářství musí rozrůst alespoň o jedno včelstvo. Původně jsem myslela, že si toto přání splním ke 40. narozeninám, ale myslím, že příroda to potřebuje mnohem dřív,“ zdůraznila tmavovláska zároveň s tím, že chovu včel musí věnovat minimálně rok příprav a všechno si patřičně nastudovat. Tento drobný hmyz produkující med je totiž na chov mnohem náročnější nežli slepice, které věnovala svému muži k narozeninám. Včetně speciálně postaveného kurníku s mnoha vychytávkami…

Za tento závazek, že se do budoucna stane včelařkou, Tamaře tleskají nejenom oddaní fanoušci, ať už její, nebo jejího muže, interpreta hitů Nina, Je doma máma? nebo Pánubohu do oken, ale také celá řada celebrit. Svým „lajkem“ ji ocenila například spisovatelka Bára Nesvadbová (45) nebo zpěvačka Anna K (55). Ta dokonce reagovala výkřikem „božíííí, miluju to“, a spoustou emotikonů srdíček, zdviženým palečkem i velice populárními sepjatými ručičkami.

Mimochodem to, že je včelařství dobrý nápad, má zároveň potvrzené jednou náhodou – anebo spíše znamením shůry, jak se Tamara domnívá. „Když jsem si před deseti lety vyměnila telefonní číslo, v ten moment mi začali volat včelaři jakožto jistému panu Horákovi, ať si koukám zažádat o dotace. A i když jsem těm pánům včel vysvětlovala horem dolem, že ten telefon už patří někomu jinému, bylo mi řečeno, že je to jedno, ať prostě panu Horákovi vyřídím, že nemá zažádáno. Protože včely jsou důležitější než majitel telefonního čísla,“  líčila Klusová s nadšením. Že by už tehdy zaúřadoval osud?

VIDEO: Tomáš Klus: Karanténa mi přestala vadit. Co dělá místo vystupování?

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus: Karanténa mi přestala vadit. Co dělá místo vystupování? David Turek

Fotogalerie
51 fotografií