Tak jako mnoha jiným hvězdám šoubyznysu, i Slávce Budínové, představitelce legendární paní Ofky z Noci na Karlštejně, zlomilo vaz vlastní stárnutí: nedokázala se smířit se stále se prohlubujícími známkami času ve své tváři. A nepřidala jí ani smrt jejího milovaného manžela. Začala proto pít...

Poslední tři roky prý alkoholu dokonce holdovala tak mocně, že často padala na zem. Když pak pár dní před svým skonem sestavovala svou závěť, patrně nebyla plně při smyslech. „Byla v hluboké depresi, apatii, podepsala by zřejmě cokoli. Musela mít těžké abstinenční příznaky,“ tvrdila Malostranským novinám hereččina lékařka.

Poslední vůle totiž všechny velice překvapila. Očekávalo se, že Budínová svůj majetek, jehož cena se odhadovala zhruba na 60 milionů korun, nechá svým příbuzným. Mělo jít o dva domy, jeden U Bílé botky na Kampě, kde žila s režisérem Ivo Tomanem (†70) a kde také dožila, druhý dům na Maltézském náměstí, vzácné obrazy a starožitný nábytek. Mlýn u Drahenic na Příbramsku, co sloužil jako letní sídlo, nedlouho před svým skonem výhodně prodala.

Po smrti bezdětné umělkyně se rozhořel spor mezi dvěma příbuzenskými větvemi, tedy mezi potomky hereččina nevlastního bratra a příbuznými její sestřenice. Všichni si nárokovali alespoň něco málo z její bohaté pozůstalosti. Budínová je však převezla: a veškeré své movité i nemovité statky odkázala starožitníkovi Rudolfu Příhodovi (†68).

VIDEO: Milan Drobný na pohřbu zpěváka Černohouze: Znali jsme se už z vojny! 

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný na pohřbu zpěváka Černohouze: Znali jsme se už z vojny! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Muž, který se údajně vetřel do její přízně, pak velice výhodně prodal dům na prestižní adrese Prahy 1 známé firmě vyrábějící likéry. Je však ku podivu, že když v roce 2018 zemřel i on, zbyly po něm závratně vysoké dluhy, údajně okolo 30 milionů. A právě dům na Maltézském náměstí - který rozhodně není laciný. Jeho cena údajně činí kolem 110 milionů! Na ten má, nebo tedy spíše bude mít, nárok operní pěvkyně Gabriela Beňačková (73) – Příhodova maminka Věra (†92), která Rudolfa přežila, na ni totiž myslela ve své poslední vůli.

„Přestože měla ještě své dva Josefy, odkázala vše nájemkyni vinárny v domě na Maltézském náměstí a paní Beňačkové,“ řekl Blesku v roce 2019 dobře informovaný zdroj. Synové paní Věry, co se shodou okolností oba jmenují Josefové, závěť napadli, a tak se celá kauza řešila soudně.

Pokud se vám celá situace kolem majetků Slávky Budínové zdá zamotaná, je to nejspíš v pořádku, jelikož ani my v ní nemáme docela jasno. Jisté je snad pouze to, že by herečku jistě velice mrzelo to, co se po její smrti rozpoutá… Na druhou stranu může být jenom ráda, že se těchto tahanic neúčastní její vlastní krev.

Talentovaná žena s obrovským komediálním nadáním, které známí přezdívali Malostranská hraběnka, totiž muže svého života poznala až v padesáti letech, a to už na vlastní dítě bylo bohužel příliš pozdě. Těhotná prý ale jednou byla – s hereckým kolegou Karlem Högerem (†67). Ten byl ale zadaný a ona, v obavách před možným skandálem, raději podstoupila potrat. Jestli to ale byla pravda, to už se zřejmě nedozvíme…

VIDEO: Šporcl a Kodetová: Na pohřbu Pilarové plakat nebudeme!

Video
Video se připravuje ...

Šporcl a Kodetová: Na pohřbu Pilarové plakat nebudeme! Hana Höschlová, Jan Jedlička