Mladý zpěvák Petr Sepéši byl možná talentovaným hudebníkem, ale bohužel se mu staly osudným jeho řidičské schopnosti. Řidičský průkaz ostatně ještě voněl novotou, když usedl za volant ojeté Škody 100, kterou si společně se svou partnerkou jak na poli hudby, tak i v životě, tedy Ivetou Bartošovou, společně koupili za 4 tisíce a 700 korun. Jenom shodou okolností s ním zrovna Iveta ten den neseděla v autě: Kvůli zánětu mandlí musela podstoupit operaci a tou dobou se zotavovala u svých rodičů ve Frenštátu, zatímco on mířil ke svým blízkým do Aše.

Dodnes není jasné, proč nezastavil na železničním přejezdu u Františkových Lázní. Možná nestačil přibrzdit, možná se prostě rozhodl zariskovat a pokusil se mezi spuštěnými závorami prokličkovat. Motorový vlak ovšem jeho vůz smetl a táhl ho za sebou zhruba 100 metrů. Sepéši byl na místě mrtvý. Veřejná bezpečnost sice tehdy vyhodnotila hmotnou škodu na 10 tisíc korun československých, ztráta nadějného umělce však byla nevyčíslitelná. Nejenom pro fanoušky, ale především pro Ivetu, která se zhroutila a právě poté poprvé začala hledat útěchu v alkoholu.

VIDEO: Víš lásko: Takhle krásná byla Iveta na vrcholu sil...

Video
Video se připravuje ...

Víš lásko: Takhle krásná byla Iveta na vrcholu sil... Supraphon

„Ivetka reagovala hrozně. Měli jsme potom strach, že ztratí nervy. Pořád jen chodila venku okolo domu, dívala se do nebe a říkala, že tam vidí Petra, že na ni mává, nebo že s ním mluvila. Opravdu to bylo hrozné,“ líčila pak s odstupem času Ivetina maminka, paní Svatava (81). Sepéšiho měli podle ní všichni rádi, jelikož to byl „takový šikovný a ukecaný blonďáček“. Bartošová s ním ostatně přišla o věneček a milovala ho i dlouhá léta poté, co jí tragicky zmizel ze života. „Mysleli jsme, že se zblázní. Byla jak bez ducha a říkala, že končí, že už nebude zpívat…“

Až na Sepéšiho pohřbu se ukázalo, že jejich láska nebyla tak růžová a cukrkandlová, jak se mohlo z plakátů a společných klipů zdát. Sepéšiho matce se ozvala tehdy sedmnáctiletá Marie Kovalská (53), prodavačka z pražského obchodního domu Kotva, a sdělila jí, že je s jejím synem těhotná. Do jiného stavu se Sepéšim přišla v bytě, který si plavovlasý proutník pronajal společně s Bartošovou na Zahradním Městě v Praze… A Bartošová o tom prý moc dobře věděla. 

„Milovala jsem ho, ale bylo to náročné. Stále jsem si myslela, že ho změním. Ráno odešly milenky a on přišel za mnou, plakal a stále opakoval, že si nemůže pomoct, že nemůže mít jen jednu ženu,“ přiznala Iveta až po dlouhých letech v (neautorizované) knize Neměla jsem se narodit.

VIDEO: Šokující zpověď: Byl jsem u toho, když se Iveta poprvé opila!

Video
Video se připravuje ...

Šokující zpověď: Byl jsem u toho, když se Iveta poprvé opila! David Turek, Ondřej Rýbár

Dítě, které čekal s prodavačkou, se skutečně narodilo. Petr Belhocine (34) pak dlouhých dvanáct let netušil, kdo byl jeho otcem. Jeho matka se v době, kdy dospíval, dala dohromady s mužem arabského původu, jenž nejprve dělal diplomata v Paříži a později začal podnikat v Česku. Petr, který s ním vyrůstal, ho bral jako tatínka, a dokonce přijal i jeho exotické příjmení.

Na svého biologického otce Sepéšiho ale teď - alespoň podle svých vlastních slov - často myslí. „Je mi moc líto, že jsem člověka jako on nestihl poznat. Ale od jeho rodičů a přátel vím, že to byl skvělý chlap. Snažím se být jako on,“ prohlašoval mladý muž, jenž se po smrti Sepéšiho matky stal jediným jeho dědicem. Dodnes mu z Intergramu chodí za tatínkovy písničky ( i za legendární Knoflíky lásky) tantiémy.

Fotogalerie
24 fotografií