Stejně jako u předchozí oběti, modelky Simony Krainové (47), která se terčem podvodu stala minulý týden, si neznámý jedinec založil facebookovou stránku se jménem Marka Ztraceného a jeho profilovou fotografií a sdílel velice lákavou soutěž pojmenovanou „Speciální dávka 2020“.

Dle znění textu zpěvák vybere padesát náhodných pisatelů a obdaruje je částkou 1000 euro, v přepočtu přes 26 tisíc korun. Podmínkou je, aby příspěvek sdíleli, registrovali se na podezřelé webové stránce a zaslali mu referenční číslo. A spoustu fanoušků opravdu poslechlo, nehledě na to, že si podvodník očividně vypomohl překladačem; text byl napsaný velice pochybnou češtinou.

VIDEO: Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové

Video
Video se připravuje ...

Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové. Blesk TV

V reakci na desítky příchozích zpráv musel Marek rázně zakročit a upozornit všechny, že se opravdu jedná o podvod a nikdo nic nezíská. „Přátelé, ono je to vážnější, než jsem si myslel. Já s tím nemám absolutně nic společného, vůbec v tom nefiguruju, nemůžu za to a chci se vám omluvit,“ komentoval situaci skrze několik videí.

„Žádných tisíc euro vám nedám, ani nemůžu,“ pokračoval zpěvák hitu Tak se nezlob a varoval sledující, aby nikomu nedávali své osobní údaje. Je totiž možné a velice pravděpodobné, že při registraci podvodník vyžaduje například přihlášení na bankovní účet nebo číslo karty, čímž by onu lákavou soutěžní částku spíše vytáhl z jejich bankovního konta, než věnoval.

VIDEO: Zásnuby Marka Ztraceného: Prozradil, jak je připravoval!

Video
Video se připravuje ...

Zásnuby Marka Ztraceného: Prozradil, jak je připravoval! 

Fotogalerie
70 fotografií