Než se hercův stav zhoršil natolik, že musel být hospitalizován, museli Skopečka v domově pro seniory přesunout z vlastního pokoje na oddělení s nepřetržitou péčí. Tam měl jen svou postel a nad ní tři vzpomínky, které mu tam pověsil synovec z Liberce. Byla to zarámovaná fotografie manželky Věry Tichánkové (†93) alias Černé kroniky z filmu Ať žijí duchové!, s níž žil Skopeček úctyhodných 65 let. A dále železný klobouk z Dona Quijota, kterého hrál v Divadle S. K. Neumanna, a státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana (75).

„Víc tu nemám. Není místo...,“ řekl herec deníku Aha! při poslední návštěvě a s obrovskou chutí se pustil do buchet, které jsme mu do domova pro seniory Slunečnice v pražských Bohnicích přinesli. Snažil se povídat si s námi, moc to ale nešlo, protože už velmi špatně slyšel a viděl. „Bohužel. Zrak se mu stále horší a nejde s tím už nic dělat. Vidí jen obrysy, a protože i sluch se horší, čtení, televize, ale i rádio jsou mu k ničemu, včetně mobilního telefonu, který odložil, protože mu byl už také na nic,“ prozradila tehdy Aha! sestřička.

Skopeček se poprvé objevil ve filmu v roce 1952, a to v dramatu Únos. Diváci si jej pamatují také z filmů Dobrý voják Švejk, Vyšší princip, Kdo chce zabít Jessii?, Drahé tety a já, Marečku, podejte mi pero, Parta HIC nebo S čerty nejsou žerty.

VIDEO: Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských! MIRKA DVOŘÁKOVÁ, LUKÁŠ ČERVENÝ, JAROSLAV BOUDA

VIDEO: Skopeček po smrti Tichánkové: Jak žil?!

Video
Video se připravuje ...

Skopeček dva měsíce po smrti Tichánkové: Nová žena?! Luboš Procházka, Petr Novovotný

Fotogalerie
24 fotografií