Režisér Filip Renč (54) právě dokončil natáčení osmidílného detektivního seriálu Hlava Medúzy, v němž si Miroslav Táborský zahrál velice náročný part. „Nemám úplně šťastnou roli. Hraji otce jedné z obětí, takového zoufalého chlapíka, s kterým se život vůbec nemaže. Většinou postavy, které nejsou v kriminálkách na straně policistů, mají dramatičtější situace. Bývají lepší na hraní,“ uvedl muž známý mimo jiné také z dabingu.

V Hlavě Medúzy měl sice pouhé dva natáčecí dny, což není mnoho, vzápětí ho ale čekají další pracovní povinnosti. „Až dotočím s Filipem Renčem, začnu pracovat na jiném seriálu, kde toho mám opravdu hodně. A pak mě čeká divadlo. To mě pořád baví, přestože před Vánoci jsem už cítil mentální únavu,“ přiznal vážnou hereckou krizi umělec, jenž před lety porazil rakovinu tlustého střeva.

VIDEO: Miroslav Táborský v novém filmu Případ mrtvého nebožtíka: Zranil se kvůli kolegyni!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Táborský v novém filmu Případ mrtvého nebožtíka: Zranil se kvůli kolegyni! Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Vystupuje totiž například v Divadle v Dlouhé nebo v Divadle v Řeznické, objevuje se ale také v divácky oblíbeném Divadle Járy Cimrmana, kde má příležitost zazářit ve hrách České nebe či v Záskoku. „Představení jsou hodně těžká, a když pak hrajete 14 dní v kuse, hlava je unavená. Už to nejde tak jednoduše. Ale divadlo mám stále hodně rád,“ dodal Táborský s úsměvem slova, která jistě potěší všechny jeho příznivce.

Pandemie viru covid-19, kvůli níž se všechny předem nasmlouvané zakázky odkládaly až na letní měsíce, pro něj přišla v pravý čas. A vlastně ho ani tak nemrzí, že mu červenec a srpen zaplní pracovní povinnosti a přijde o dovolenou. „Prázdniny jsem měl na jaře, někdo mi je tam přestěhoval,“ vtipkoval Táborský. „V době karantény jsem byl na Šumavě a pracoval jsem fyzicky. Dělal jsem práce, na které není normálně čas. Bylo to osvěžující, očišťující, hlava si odpočinula. A navíc jsem nabral kondici.“

VIDEO: Miroslav Táborský před premiérou Pražských orgií

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Táborský před premiérou Pražských orgií 

Fotogalerie
38 fotografií