„To R a L je opravdu hrozné... Takhle špatně nemluví ani osmileté dítě...,“ vyslechla si po odvysílání pár dílů MasterChefa od diváků Pavlína, která si sice myslí, že i kritika se dá napsat hezky, přece jen se ale chytila za nos a rozhodla se své „vady na kráse“ zbavit. 

Začala chodit na logopedii a první výsledky už jsou prý na světě. „Děkuju vám za tolik pozitivních zpráv ohledně mé logopedie,“ raduje se Pavlína a svým fanouškům na instagramu se svěřila, proč to neřešila už dřív.

„V dětství jsem chodila na logopedii asi jednou měsíčně a doma jsem moc netrénovala. Jasně, od spolužáků jsem si vyslechla plno ošklivých poznámek a posměšků, ale nepřikládala jsem tomu prioritu. Člověk se po nějaké době stane rezistentním,“ objasnila Lubojatzky, která si na svou vadu řeči postupně zvykla. „Pak už jsem si říkala, že to s vadou řeči dožiju, když už je mi tolik a okolí je zvyklé. Čeho jsem se děsila, byly mikrofony při natáčení MasterChefa, které neodpustí žádnou vadu,“ prozradila ale své obavy, které se posléze naplnily.

Po pár dílech začala sama cvičit doma, ale po týdnu to opět vzdala, protože se jí nedařilo. Nakonec si našla soukromou logopedku, která vede lekce po skypu. „Po prvních 2 sezeních jsem slyšela velký rozdíl. Kombinujeme přímou a nepřímou metodu a zhruba 70 % slov už nyní obsahuje čisté 'r'. Začaly jsme cviky na motoriku jazyka, aby se mi uvolnila špička jazyka a byla sama schopná vibrovat. Slyšet poprvé, jak má správně vypadat moje 'r', byl naprosto skvělý zážitek,“ je šťastná Pavlína.

VIDEO: Pavlína z MasterChefa: Jak reaguje na kritiku?

Video
Video se připravuje ...

Pavlína z MasterChefa: Jak reaguje na kritiku? TV Nova

Ta popsala i to, jakých zvláštně nazvaných pomůcek při tom využívá. „K 'rozdrnčení' mi pomáhá logopedický vibrátor (nebojte, tenhle vibrátor si schovávám do jiného šuplíku),“ smála se. „K této přímé metodě jsem přidala zaměňování v mluvě hlásky 'r' za 'd', která se tvoří dost podobně.“ Trénuje prý denně 30 až 60 minut a snaží se tak už mluvit stále a s každým. „Proto zatím odmítám všechny mluvené rozhovory do rádií a jiných platforem. Občas se totiž zadrhnu a nebo se mi povede dané slovo říct až napotřetí,“ posteskla si totiž žena, která se ale nevzdává. 

„Věřím, že tohle může být inspirace pro ty, co si myslí, že v dospělosti to nejde změnit. Jde. Jen stačí chtít,“ dodala na instagramu inspirativně soutěžící z MasterChefa, který má právě letní pauzu ve vysílání.

VIDEO: Pavlína z MasterChefa: Proč jsem u vaření vulgární?

Video
Video se připravuje ...

Pavlína z MasterChefa: Proč jsem u vaření vulgární? TV Nova

Fotogalerie
39 fotografií