Robinson Crusoe měl mít premiéru již před dvěma lety. Z důvodu krachu tehdejší producentky v divadle Hybernia ale byly finální zkoušky zrušeny, jen týden před slavnostní premiérou.

„Mám hroznou radost, že se Robinson dočká zinscenování. Hrozně se na to těším. Zdeněk Hrubý napsal vynikající muziku,“ říká představitel titulní role Robinsona Daniel Hůlka.

Za scénářem a libretem Robinsona stojí Ivan Hubač, autorem hudby je Zdeněk Hrubý a textů Jan Krůta. K režii přizval producent Jiří Dušek herce a režiséra Václava Knopa.

„Když jsem poprvé dostal nabídku, abych napsal scénář a libreto k Robinsonovi, myslel jsem si, že se někdo musel zbláznit. Chvíli jsem si nedovedl představit, co se dá vymyslet za příběh, když jsem si představil jen dva lidi: opuštěného Robinsona na ostrově a jeho věrného přítele Pátka. Nakonec jsem myslím našel skvělou cestu. Robinson samozřejmě někde před odjezdem na ostrov žil a také se někam vrátil. Půjde o nádherný milostný příběh Robinsona a jeho velké lásky Mary,“ řekl autor scénáře Ivan Hubač. 

VIDEO: Daniel Hůlka: Promluvil o svém návratu k opeře.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Hůlka: Promluvil o svém návratu k opeře. Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Pro Zdeňka Hrubého je Robinson autorskou muzikálovou prvotinou. „Na hudbě jsem pracoval šest let a jsem velmi šťastný, že se Robinson dočká své premiéry. Velmi si vážím toho, že Robinsona ztvární Daniel Hůlka, kterému jsem to od začátku v podstatě psal na tělo,“ dodal Hrubý. 

Konkurzy na muzikál Robinson budou probíhat 19. a 20. června v pražském Divadle Na Maninách. Konečné hvězdné obsazení producenti oznámí během následujících týdnů na tiskové konferenci.

Fotogalerie
40 fotografií