Už při první návštěvě ve vile své skoro tchyně Daniely Remmertové, která nade vše miluje výstřední róby, zejména pak zlaté, včetně té od slavného francouzského návrháře Yves-Saint Laurenta, musela být česká modelka v naprostém šoku. „Alena asi zírala, když to poprvé viděla a zjistila, co jsem vlastně zač...“ vyprávěla výstřední miliardářka s úsměvem před časem pro italský časopis Gente.

Domy v domě

Matka jednoho z dědiců automobilky Fiat je totiž vášnivá sběratelka, takže dům v centru Turína nabouchala od sklepa po půdu poklady ze všech koutů světa. Nacházejí se v něm nejen slavné obrazy z 18. století, vypovídající o tom, že paní Daniela pochází z mocného italského klanu Agnelliů, ale také spousta přepychových kuriozit. Jako např. podivné krystaly ve tvaru stromů, stříbrné rámečky z 19. století z Peru či miniatury domů a kostelů. A také opravdové sběratelské rarity, které už nejsou skoro k sehnání. Patří k nim třeba bronzový jelen od předního umělce krále Carla Emanuela III. ze Sardinie. „Kolem roku 1730 byli vyrobeni dva slavní jeleni – jeden je umístěn na nejvyšší kopuli lovecké chaty rezidence Savoy, druhého koupil můj otec u slavného obchodníka se starožitnostmi,“ popisuje paní Daniela.

Párty pro 280 lidí

Miliardářský dům je tak unikátní, že jeho paní o vánočních prázdninách dokonce organizuje odpolední párty pro ty, kteří si ho chtějí prohlédnout. Během měsíce ho navštíví přes 280 lidí – jak členů rodiny, kteří jsou rozesetí různě po světě, tak známých. Alenina tchyně si z rozlehlé stavby na severu Itálie udělala výstřední muzeum.

Rudá kuchyň

Celou kuchyň má vyvedenou v odstínech červené, dokonce i hrnce a sporák. Nad kuchyňským stolem visí lustr s ozdobami ze starodávného muranského skla. Mělo by jich být přes čtyři tisíce! „Začala jsem sbírat ozdoby, když jsem žila deset let v New Yorku. To je město, které je na Vánoce úplně vyzdobené. Trochu jako já...” vtipkuje Alenina tchyně.

VIDEO: Šeredová porodila dceru. Kerndl je po operaci. A bude Gottová muset škrtat?

Video
Video se připravuje ...

Šeredová porodila dceru. Kerndl je po operaci. A bude Gottová muset škrtat? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
113 fotografií