Čestmír se byl v pátek 8. května podívat na hřbitov u příležitosti oslav 75. výročí osvobození a konce války. Vyfotil se tak například u památníku padlých v 1. a 2. světové válce na Olšanských hřbitovech a na sociální sítě pověsil i snímky osvobozené Plzně z archivu své osmaosmdesátileté maminky. 

Jen málokoho by asi napadlo, že tři dny nato bude muset hercova přítelkyně Michaela Kryčfalušijová (41) zařizovat jeho místo posledního odpočinku. Vždyť ještě v neděli byla dvojice, která spolu během posledních měsíců žila v Liberci, na výletě. Nic neukazovalo na to, že by měl Řanda zdravotní problémy. Jenže v pondělí ho Míša našla bez známek života ležet na podlaze. Jelikož není jasné, co se mu přesně stalo, byla nařízena pitva, která by měla prokázat příčinu smrti.

Spekuluje se o infarktu, který se stal osudný i jeho otci – Čestmíru Řandovi st.(†62), známému ze seriálu Chalupáři nebo komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Na toho ostatně syn v poslední době často vzpomínal. „Táta hodně kouřil. Prodělal tři infarkty, ale nenechal toho. Vybafal i čtyři krabičky za den. Proto zemřel tak brzo. Dvaašedesát, co to je?“ zní jeho slova, z nichž nyní mrazí. Ačkoliv Čestmír mladší nekouřil, ale naopak se snažil udržovat v kondici chozením do posilovny, sám se nedožil ani těch 62 let. Zemřel jen čtyři dny předtím, než by oslavil teprve 61. narozeniny.

Koronavirus ho připravil o práci

Poslední dva roky působil ve Švédsku jako scénograf, jenže pak dostal nabídku zahrát si v chystaném seriálu, na nějž se navíc moc těšil. Vrátil se tak kvůli kšeftu zpět do Česka, jenže práce na projektu kvůli karanténě pochopitelně skončily a seriál se odsunul na podzim, a možná i dál. Řandu, který se už těšil, že zase uvidí kolegy, to velmi mrzelo.

Celkově se mu řešení pandemie vůbec nelíbilo. „Když chce někdo chránit vaše zdraví proti vaší vůli, nejde mu o vás, ale o jeho vlastní zájmy,“ zuřil a myslel si též, že roušky poškozují zdraví. „Rouška je hororový divadelní kostým. Nošením roušky šíříte strach,“ rozčiloval se.

Tento týden, kdy se omezení začala trochu uvolňovat, měl přitom ještě naplánované setkání s kamarádkou, zpěvačkou Šárkou Rezkovou (51). „Plánoval mě navštívit na Chouzavé a dorazil kvůli tomu z Německa i můj expřítel Mirek. Pořád tomu nemůžu uvěřit, že zemřel,“ promluvila pro Aha! šokovaná zpěvačka, která teď vede mediální válku s Dominikou Gottovou (46). „Čestmír byl v dobré kondici, plný elánu, a navíc mi říkal, že dostal nabídku kandidovat za Stranu soukromníků, takže měl namířeno do politiky,“ dodala navíc brunetka.

VIDEO: Tina Pletánková: O milenci nesmím mluvit! Kvůli synovi!

Video
Video se připravuje ...

Tina Pletánková: O milenci nesmím mluvit! Kvůli synovi! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
37 fotografií