Podle slovenského deníku Andy Hryc poctivě dodržoval nařízení slovenské vlády ohledně koronaviru a zůstával doma. Ani když mu nějakou dobu nebylo dobře, nepřikládal tomu prý velkou váhu. Musela proto zasáhnout jeho rodina, která ho vložila do péče odborníků. Následoval sled vyšetření, která však vůbec nevycházela dobře. Diagnóza tak byla pro všechny zdrcující – akutní leukémie.

„Otec je hospitalizovaný. Postupuje náročnou léčbu,“ řekla Novému Času jeho dcera, filmová producentka Wanda  (42). Hryc byl spatřen na hematologické klinice v bratislavské čtvrti Petrželka. „Vezli ho na vozíčku,“ popsal Novému Času očitý svědek.

Stejnou diagnózou trpěl před smrtí také Zlatý slavík Karel Gott (†80). Několik měsíců podstupoval náročnou léčbu, která spočívala ve „výměně“ krve. O své nemoci tehdy otevřeně promluvil pro Blesk a popsal svůj statečný boj. Nakonec se ale rozhodl ale léčbu sám ukončit a nemoc nad ním tak nakonec bohužel zvítězila. Zpěvák zesnul před půlnocí loni 1. října. 

Pro rodinu Andyho Hryce byla zpráva o diagnóze o to horší, jelikož je to další krutá rána, která je zasáhla. V roce 2008 dva dny před Štědrým dnem při nehodě zahynul Hrycův syn Hugo, který se v ten den z výsledků dozvěděl, že vyhrál v boji nad rakovinou varlat. Skvělou zprávu se tehdy rozhodl oslavit s přáteli, kteří byli jako on milovníky silných aut. Hugo zemřel při nehodě ve vytuněné Hondě v noční Bratislavě. Bylo mu 22 let. Nočním městem se tehdy řítil na sedadle spolujezdce. Jeho kamarád Jakub, který byl za volantem, ve vysoké rychlosti přehlédl středový ostrůvek. Pitva ukázala, že měl v krvi alkohol a kokain, uvedl Nový Čas.