V neděli 29. března Taťána slavila svůj svátek a přijímala gratulace od přátel, ale za pár hodin už musela do špitálu. „Najednou jsem dostala strašný kašel a teplota vyletěla přes devětatřicet,“ napsala Smutná ve vyjádření v SMS. Mluvit by teď asi nedokázala, jak je oslabená.

Navíc strach o ni její bližní měli především v souvislosti se současnou hrozbou koronaviru. Taťána totiž pracuje v Mnichově v bance na letišti, a tak by se jistě mohla nakazit velmi snadno. Když se její stav náhle zhoršoval, nic nepodcenila a zavolala si sanitku, která ji okamžitě převezla do nemocnice.

„Dusím se. A teplota mi lítá nahoru dolů. Vyšplhá ke čtyřicítce a pak trochu spadne,“ napsala po hospitalizaci v pondělí nad ránem Gottova exmilenka, která pak dopoledne dostala od lékařů diagnózu – poměrně překvapivou.

„Mám plicní embolii. Výsledky dalších testů budou až později,“ uvědomila své přátele a uvedla, že dostává kapačky a snaží se usnout a trochu si odpočinout, i když jí v tom brání záchvaty kašle, z nichž už ji bolí celé tělo. První testy na koronavirus už má Smutná za sebou a výsledky v úterý ráno nákazu nepotvrdily. Ovšem lékaři pro jistotu nařídili další testy a teprve jejich výsledek prý bude rozhodující.

Bývalá Slavíkova láska tak nyní musí zapomenout na své plány – původně totiž chtěla jezdit častěji do Česka. Má tu totiž stále tatínka a chtěla se též ujmout rodinných nemovitostí a pomoci s jejich úpravami. To teď ale padlo, a tak je štěstí, že stihla navštívit vlast alespoň na konci února, kdy se zastavila i na hřbitově na Malvazinkách, navštívila Karlův hrob a položila mu tam tulipány, které měl rád.

Jiskra mezi ní a Mistrem přelétla v roce 1999 při seznámení v Německu. Taťána byla sice vdaná, ale s mužem již v té době nežila. Navíc byla zajištěná, což se Slavíkovi zamlouvalo. Spojovala je i láska k malování a vážné hudbě. On stvořil její portrét a ona mu zase ráda hrávala na klavír. Rozešli se v roce 2000 kvůli nedorozumění, ale vídali se dál a stali se z nich přátelé.

VIDEO: Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
55 fotografií