Nenápadná bílá chalupa ukrytá v neprostupné zeleni patřila k nejoblíbenějšímu útočišti manželské dvojice. Vlastnili byt na Letné, ale kdo by dal přednost betonovému výhledu před dokonalou krásou přírody?

Anička zde strávila poslední dekády svého života a ujistila se, že manžel, jenž skonal před 20 lety, jí bude stále nablízku. A nejenom rozhodnutím pohřbít ho na zahradě, ale i fotografiemi v každé místnosti. Jsou první, co po ránu viděla, a to poslední, než ulehla ke spánku.

Jakožto bezdětná se Sováková nemusela nikomu přizpůsobovat, interiér chalupy jako by nepřekročil práh socialismu. Desítky vybledlých koberců, zdobené talířky a obrázky pověšené na stěnách, čalouněné sedačky a křesla překryté umělou kožešinou. Chalupu zaplnila předměty, které jí dokázaly vykouzlit úsměv na tváři a připomenout staré dobré časy. Bylo to její pohodlné království, na němž nehodlala nic měnit.

Sováková zemřela 21. dubna. Ačkoliv okolnosti úmrtí stále nejsou známy, v poslední době ji trápila slinivka a bojovala i s parkinsonovou nemocí. Její manžel před lety v Blesku předpověděl, že ho manželka přežije o 20 let. To se nakonec vyplnilo.

VIDEO: Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl?

Video
Video se připravuje ...

Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
50 fotografií