Umělci byli jedni z prvních, kterých se současná situace začala týkat, jakmile přišly zákazy shromažďování nad 100, pak nad 30 osob, logicky padla všechna divadla. Zaskočilo vás to?

Tak ono to nepřišlo z čista jasna, každý z nás si dřív nebo později všimnul, co se děje, a došlo mu, že je to nezastavitelné. Já to všechno, co se začalo dít, bral jako nutnost, protože se všemi těmi opatřeními velmi souhlasím. Nedá se prostě nic dělat, ta situace je opravdu výjimečná, nikdo jsme nic takového nikdy nezažili. Musíme to brát vážně a tak, jak to je. Neřeším teď nějakou práci, důležitější je, aby se to všechno aspoň nějak základně zvládalo po celém světě.

To bez debat. Nicméně ze začátku, kdy jsme ještě netušili, jak moc je situace vážná, si právě dost herců stěžovalo, že jsou ta opatření nesmyslná a že teď pomalu nebudou mít co jíst. Vy jste tyhle pocity ani na chvíli neměl?

Ne, vážně neměl.

Jste na tenhle stav připravený? Myslím ve smyslu financí, protože je to přece jen výpadek příjmů. Máte rezervy? Nikdo zatím přesně nevíme, jak dlouho tohle všechno bude trvat…

Asi to bude dlouhé… Ale mně se zrovna o tomhle mluví