Od chvíle, kdy poprvé přiznala, že trpí rakovinou prsu, začaly Míšu Kuklovou oslovovat stovky žen. Často si píšou o radu, mnohdy chtějí slova podpory. Obojí je už teď herečka schopná poskytnout. S pravdou totiž šla maminka jedenáctiletého syna Románka až poté, co absolvovala operaci a v rukou měla výsledky, které hlásaly dobré zprávy. 

„Je mi normálně. Říkám si, že jsem jenom pořezaná. A to se časem zahojí. Důležité je, že markery vyšly na testech v pořádku,“ svěřila se Blesku Míša Kuklová, kterou teď čeká hormonální léčba, a to po dobu pěti let. Chemoterapii herečka podstoupit nemusí kvůli specifickému typu karcinomu.

„Dávám na instinkt a vnitřní pocit a ty mi říkají, že jsem zdravá. Naopak před třemi čtyřmi lety jsem cítila, že něco není v pořádku a nemocná jsem,“ popsala představitelka legendární princezny Jasněnky, jak na nemoc přišla. A i když mamograf dvakrát ukázal, že je vše v pořádku, Míša Kuklová se nenechala odradit. Nakonec až pomocí magnetické rezonance odhalili lékaři nádor, který soudě dle velikosti v hereččině prsu skutečně rostl roky.

Pak už to šlo ráz na ráz a Míša Kuklová skončila na operačním stole. Nemocí se ale v žádném případě nenechala srazit na kolena. Těžko uvěřitelných pouhých šest dní po zákroku už herečka opět stála na jevišti! Za realizováním milované profese se Míša Kuklová dokonce vydala na cesty. Jezdila totiž po republice hrát zájezdní představení. Alternaci nepovolala ani do muzikálu Královna Kapeska.

„Tehdy to ještě nikdo nevěděl, nechtěla jsem to nikomu z kolegů říkat. Musím ale přiznat, že na moje tělo to bylo skutečně moc,“ vzpomíná herečka a dodává: „Hodně mi tehdy otékaly ruce i nohy a přidala se dokonce vyrážka. Současná karanténa je proto pro mě vítanou šancí zastavit se a dopřát tělu odpočinek.“

Oslavy dnešních narozenin proto Míša nechá, až se současná situace kvůli pandemii koronaviru uklidní. „Slavit budeme společně s bratrem, který je o tři roky a tři dny starší. Pak si všechno to slavení vynahradíme,“ uzavřela dnešní oslavenkyně.

VIDEO: Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se

Video
Video se připravuje ...

Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
39 fotografií