Pomiňme fakt, že se na něj dobře dívá. Stach oproti kolegům z různých médií, kteří referují o stejných tématech, vyčnívá vyzařující skromností, inteligencí a excelentní rétorikou. V mediálním rybníčku se ostatně pohybuje od roku 2009, kdy začal moderovat sportovní akce. Odtud už cesta mohla vést jedině na televizní obrazovky, prvním a stálým domovem se mu od roku 2010 stala Česká televize.

Z redaktora se vcelku rychle dostal do moderátorského křesla pořadu Hyde Park a v něm už byl jen o krůček blíž ke své druhé největší vášni hned po sportu – vědě. Stal se hlavní tváří interaktivního pořadu o vědě Hyde Park Civilizace a týdeníku Věda 24. V minulosti vyzpovídal 15 laureátů Nobelovy ceny a sám se stal nejmladším laureátem, který získal medaili Vojtěcha Náprstka za popularizaci vědy. Těch ocenění je ale celá řada.

Teď si ho lidé spojují s koronavirem. Vývoj pandemie a nové informace předává divákům klidně a přesvědčivě, nechává je viset na každém svém slově, aniž by jakkoliv tlačil na pilu. Za poslední týdny nasbíral Stach obrovský počet nových fanoušků, převážně ženského pohlaví, kteří na něj pějí ódy. Někteří by si statného sportovce dokonce přáli za prezidenta.

Faktem zůstává, že koronavirus Stacha posunul v popularitě a důvěryhodnosti před všechny červené svetry světa. Na rozdíl od jiných totiž dokáže vyděšené diváky, sužované děsivými čísly a všemožnými omezeními svobody, dokonale uklidnit. A to v této zvláštní době všichni potřebují.

Fotogalerie
12 fotografií