Nádor na mozku mu diagnostikovali v roce 1999, z toho důvodu musel přerušit dabování Chandlera z Přátel a podstoupit operaci. Během rekonvalescence ho zastoupil kolega Aleš Procházka. Dlouhou dobu to vypadalo, že Čtvrtlík zákeřnou nemoc porazil, rakovina ovšem neměla v plánu jen tak odejít.

Celkem podstoupil tři operace mozku. Hraní ani dabingu se nevzdal, Chandlerovi hlas propůjčoval až do posledního dílu v roce 2004 a s Matthewem Perrym byl svázaný do roku 2009, kdy ho namlouval ve filmu Sloužit Sáře. „Můj operatér mi zachránil život, cítím se dobře, teď mám období mezi léčbou, ale v létě mě ještě čekají chemoterapie. I přesto bych se chtěl vrátit do práce,“ řekl Blesku jen půl roku předtím, než mu rakovina zasadila poslední ránu.

Když Čtvrtlík vytušil, že je smrt nevyhnutelná, odstřihl se od světa i od rodiny. Jediný, kdo ho v posledních dnech viděl a mohl navštěvovat, byl jeho bratr. Čtvrtlík si přál, aby na něj blízcí pamatovali jako na silného muže, a ne na zmoženou osobu na pokraji svých sil. Proto když zemřel, nikdo o tom nevěděl. Rodina a kolegové se to dozvěděli až z médií.

„Rosťa s nemocí statečně bojoval dlouhých dvanáct let. Naposledy hrál na zájezdovém představení ve Dvoře Králové s inscenací Ať žije královna! Poslední měsíce to s ním už bylo velice vážné, ale i přesto jsme doufali, že to zvládne… Bude nám moc chybět,“ řekla tehdy mluvčí divadla Barbara Tůmová.

VIDEO: Rodina, kolegové z herecké branže i běžní lidé se rozloučili s Rostislavem Čtvrtlíkem

Video
Video se připravuje ...

Rodina, kolegové z herecké branže i běžní lidé se rozloučili s Rostislavem Čtvrtlíkem Jan Jedlička

Fotogalerie
35 fotografií