Podle přednosty Kardiocentra IKEM profesora Pirka operace proběhla přesně podle plánu. František Nedvěd byl na sále kolem pěti hodin, jak to u těchto operací bývá. Udělali jsme mu čtyři bypassy. Přesně tak, jak jsme měli v plánu,“ řekl Blesku bezprostředně po operaci profesor Pirk. „Teď je pacient na pooperačním pokoji a je o něho po všech stránkách postaráno,“ dodal Pirk s tím, že až z pooperačního pokoje se pacienti převážejí na JIP.

Je to zázrak

„Těším se, až se znovu narodím,“ netajil se písničkář před operací. Srdce mu totiž fungovalo na pouhých 30 procent, špatně se mu dýchalo a pohybovalo. „Cítím se strašně unavený, a až se znovu narodím, začne mi tím i radostnější život. Taková operace je vlastně zázrak. Samozřejmě že mě děsí představa otevřeného hrudníku. Přežili to ale jiní, přežiju to i já,“ dodal odhodlaně a už vypočítával, kolik koncertů ho čeká na jaře a v létě a že jich bude do konce roku asi stejně, jak tomu bylo v roce minulém. „To jsme odjezdili na 120 koncertů,“ komentoval pyšně.

Čeká ho rehabilitace

„V nemocnici si chvilku poležím a hned se vrhnu na pódium,“ dělal si plány písničkář. Koncertování mu profesor Pirk schvaluje, František si musí ale trošku počkat. „Týden si poleží po operaci v nemocnici a potom ho čeká bezpodmínečně minimálně třítýdenní rehabilitace,“ vysvětlil Pirk s tím, že v úvahu přichází Rehabilitační nemocnice Beroun, lázně Poděbrady nebo Konstantinovy Lázně.

Fotogalerie
35 fotografií