Trojnásobná maminka a uznávaná herečka Vlastina Svátková se za svého druhého muže Jiřího Kounického (40) provdala v říjnu 2016. Dopřála si hned rovnou dva obřady - jeden oficiální, 21. října v botanické zahradě, o den později druhý pro přátele. A ten se konal ve Vinoři v Hoffmanově domě.

Už dva roky po veselce však řešili první manželské neshody a krásná plavovláska, která se díky svým půvabům mihla i v bondovce Casino Royale, dokonce přiznala, že spí s Jiřím odděleně. Tehdy se jim však podařilo první mráčky vztahu rozehnat a vše se zdálo být zalité sluncem.

Jenže nic není tak růžové, jak by mohlo na první pohled působit. Svátková na sociální síti nečekaně přiznala, že u ní doma málem došlo na nejhorší! „Dost často se mi poslední dobou stávalo, že jsem se bála něco říct, aby zase nebyl doma konflikt nebo dusno. Ale zároveň jsem už nedokázala mlčet a potlačovat samu sebe. A věřím, že stejně tak tomu bylo i naopak,“ nechala nahlédnout své fanoušky až do své ložnice.

„Vztah je křehký. A ten náš už nechránilo vůbec nic. Muselo se buď všechno kompletně změnit, nebo definitivně rozpadnout. Byli jsme připraveni na obě varianty. Na tu druhou víc...“ přiznala na internetu blondýnka, pro kterou je psaní vhodnou terapií. I ve své prvotině, tedy knize Prostor pro duši, se vypsala ze svých problémů.

Situace byla natolik vážná, že se už dokonce málem „smířili s odloučením, které může trvat navěky“. I proto, že mají spolu synka Matyáše (2) (synové Adam a Kryštof pocházejí z jejího prvního vztahu s dnes již čtyřiačtyřicetiletým filmovým režisérem Danem Svátkem - pozn. red.), se nakonec rozhodli pro jiné řešení než běhání po soudech a právnících.

„Smířili jsme se s tím, že jsme svobodní, i když jsme se vzali, a nemůžeme jeden druhého držet za rukáv a křičet: ‚Zůstaň a nikam nechoď!‘ Začali jsme si říkat věci tak, jak jsou. Svobodně a beze strachu. Ten druhý se nesmí urazit, nesmí začít křičet ani nijak jinak narušit pocit bezpečí tohoto okamžiku,“ vysvětlila na instagramu, čímž, jak se zdá, mnoha svým followerkám poradila, jak překonávat podobné rodinné obtíže.

„Je to zvláštní stav. Plný nejistoty, která je přirozenou součástí života. Nic není naše a nic nevlastníme. Křehký je vztah, stejně tak jako vše, na čem nám záleží, a my bychom chtěli, aby to zůstalo krásné a neměnné napořád,“ ukončila pak Svátková svůj sáhodlouhý výlev emocí. Závěrečné hashtagy „svoboda ve vztahu“ a „další level“ nicméně mnoho nenaznačovaly, jak tedy vše dopadlo, a zda onou svobodou nemá náhodou na mysli rozchod či ono výše zmiňované odloučení, byť jen dočasné.

A to nám nedalo, proto jsme ji s přímým dotazem oslovili. „Vše je v pořádku, jsem teď zrovna s manželem na dovolené na Mauriciu,“ uklidnila Vlastina všechny čtenáře Blesku i své příznivce.

VIDEO: Vlastina Kounická Svátková: Chodí mi zprávy od cizích mužů, že kvůli mně brečí.

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Kounická Svátková: Chodí mi zprávy od cizích mužů, že kvůli mně brečí. Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
68 fotografií