Z industriální Ostravy se alespoň na jednu epizodu přesunul celý štáb krimiseriálu Místo zločinu Ostrava do malebných lázní Karlova Studánka. Jednu z hlavních rolí tentokrát ztvárnil i charismatický herec Tomáš Hanák, kterého coby šéfa lázní docenta Hudce scénář poměrně brzy připraví o život. „Být zavražděný nevyhledávám. Na druhou stranu, člověk se nenadře,“ smál se herec, který už několik let neposkytuje téměř žádné rozhovory. „To není nic proti vám, jen mírná únava materiálu,“ vtipkoval.

Při natáčení nikdo žádnou únavu materiálu však nepostřehl. Jak už je u herce Divadla Sklep typické, hýřil humorem a svými vtípky rozesmíval i přítomné maskérky. A to i když už měl být dávno »mrtvý«. V epizodě s názvem Kubelíkův případ jej zavraždí a jeho bezvládné tělo ve vířivce najde až uklízečka.

„Nevím přesně, jak dlouho jsem tam ležel, byl jsem zavražděný. Snad mě vytáhli dřív, než jsem se nafoukl a zmodral. Ale mně to sluší vždycky, takže je to vlastně jedno,“ řekl deníku Aha! s lišáckým úsměvem. Tato zkušenost ale jeho vztah k relaxu v bublinkách moc nezměnila: „Nikdy to nebyla moje vášeň – a vzhledem k tomu, že jsem zavražděný, tak se to už asi nijak výrazně nezmění.“

Na to, jak se týmu ostravské mordparty podaří najít vraha v prostředí krásného lázeňského městečka Karlova Studánka, se diváci mohou dívat už dnes ve 20:10 hod. na ČT1. Jedno je však jisté. Tomáš Hanák ničeho nelituje a o své seriálové smrti má jasno. „Život byl sice občas docela příjemný, ale přinášel i trampoty, nejistoty, stres. Co jsem mrtvý, cítím výrazné zklidnění. Kdo by nechtěl mít jasnou perspektivu, zajištěnou budoucnost? Takže chci moc poděkovat tomu, kdo mě oddělal,“ žehnal svému vrahovi se smíchem Hanák. 

Velký šéf ostravské kriminálky plukovník Kubelík (Pavel Kříž) odjel na doporučení své paní na pár dní do lázní, aby si odfrknul od policejního stresu. Hned první den ho docent Hudec (Tomáš Hanák) pozve na večírek, po kterém je nalezen mrtvý. Původně to vypadá na infarkt. Kubelík se rozhodne případ rozlousknout sám. Tedy téměř sám. Jak se mu to povede, se dozvíte dnes na ČT.

VIDEO: Tomáš Hanák: Dvakrát se stal sexy mužem roku! Jak je na tom dnes v 61 letech?  

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Hanák: Dvakrát se stal sexy mužem roku! Jak je na tom dnes v 61 letech? Redakce Blesk

Fotogalerie
39 fotografií