A nejenom pořad a nové výzvy, ale i přítel Petr (36) ho natrvalo usadili v Česku. „Je to tak, už nebudu bezdomovec, ale budu mít trvalé bydliště v Dubném. Ustřihli mi růžek na občance a dělají mi novou," směje se Josef Maršálek, který dlouhá léta pracoval v Anglii a posléze v Indii. Tam se i před časem společně s Petrem vrátil.

Tři týdny jsme cestovali a potkávali se s přáteli. Přivezl jsem si vůně a sušené květiny, které použiji do svých receptů. Udělalo mi velkou radost, když mi do Indie z nakladatelství napsali, že první náklad mé druhé knihy Moderní česká cukrařina je pryč, když jsme vystoupili v Praze na letišti, tak mi psali, že i druhý náklad je pryč a že chtějí další knihu," pochlubil se rozesmátý cukrář na křtu již zmíněné kuchařky.

Josef do pečení zapojil nejenom celou rodinu, ale už i lidi z Dubné, kde žije. „Byla by lež, kdybych tvrdil, že mi show nepomohla, pomohla a moc, stejně tak i soutěžícím. Teď je to tak, že nevím, kam dřív skočit, v podstatě už nepeču, ale vedu kurzy a mentoruji,“ netají se Maršálek, který stejně jako jeho kolegové z Peče celá země věří, že bude další řada. „Všichni se opět sejdeme," doufá mistr v pečení sladkostí.

VIDEO: Porotce Peče celá země Josef Maršálek: Španěla vyměnil za Čecha a odchází z Prahy!

Video
Video se připravuje ...

Porotce Peče celá země Josef Maršálek: Španěla vyměnil za Čecha a odchází z Prahy! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií