Troškovy Hoštice už sice nejsou, co bývaly, přesto sem zvědavci stále jezdí. Před třemi roky se dala hospoda pořídit za takřka sedm milionů korun, vhodný kupec se ale nenašel. Dnes se nabízí za polovic! Počáteční cena za hospodu s rodinným domem dělá tři a půl milionu korun, ta odhadní přitom činí osm milionů!

Zařízená restaurace

„Na prohlídce se nikdo podívat nebyl, to ale v aukci není určující. Přihlásit se může kdokoli, někomu postačí se podívat na fotky a k tomu si přečíst text. Takže nemohu říct, jaký zájem o nemovitost bude. Má ale smysl, protože tam jsou bytové jednotky a restaurace včetně veškerého zařízení,“ říká Luboš Přibyl, zástupce společnosti, jež aukci nabízí.

Výhodný kšeft

Jako vhodnou investici vidí hospodu i Zdeněk Troška (66). „Tak špatné s jejím provozem to nebude. Když v plné sezoně majitelé zavřou třeba ve dvě odpoledne a druhý den neotevřou vůbec, bez ohledu na turisty, něco je špatně. Zůstali zřejmě stále v socialismu a nepochopili kapitalistický zákon trhu. Lenost!“ má jasno režisér populární trilogie a hoštický rodák.

„Kdyby se toho ujal opravdu někdo, kdo to umí, a patřičně se tomu věnoval, mohl by si z toho udělat výnosný kšeft. Hospoda je nová, vybavená, zahrada za ní proměněná v místo, kde se nechá za hezkého počasí grilovat, popíjet ve stínu lípy, odpočívat, navíc jsou tam dvě chatky pro turisty, kteří by chtěli přespat, prostě jen se k tomu umět postavit. Návštěvníci tam jezdí pořád, problém je v lidech,“ míní Troška.

VIDEO: Tahle kráska je dcera Blaženy ze Slunce, seno! Co říká na máminu slavnou roli?

Video
Video se připravuje ...

Tahle kráska je dcera Blaženy ze Slunce, seno! Co říká na máminu slavnou roli? Petr Macek

Fotogalerie
10 fotografií