Na slovenském dobročinném Plesu v opeře 2020 nechybělo nic podstatné. Byla to akce s bohulibým charitativním záměrem, přehlídka velkolepých rób i významná kulturní událost, během které se blýskly všechny významné osobnosti „zahraničního“ šoubyznysu. Ani tento rok se ovšem neobešla bez několika trapasů – pročež o ten nejpodstatnější se postaral Vojtěch Dyk, manžel herečky Tatiany Vilhelmové (41). Pro někdejšího frontmana kapely Nightwork totiž jako kdyby pravidla neplatila!

Jako jediný z hostů plesu totiž nezvládl – anebo velice úspěšně ignoroval – dress code. Zatímco zpěvák Richard Müller (58) si speciálně pro tuto příležitost nechal ušít červený oblek s černými klopami, aby dodržel téma plesu „láska“, a členové kapely Hex rovněž upravili své outfity pro tuto slavnostní příležitost, český zpěvák dorazil na pódium se svou hudební skupinou Vojtěch Dyk & B-Side Band v pozoruhodném oblečení.

Nejenom, že sáhl po saku s květinovým motivem, což byla taková bizarnost, že by se s ním skvěle vyjímal někde u kolotočů. Po chvíli se rozpálil natolik, že odhodil botky a vystupoval bosý! Všem dal přitom na odiv své žluté ponožky s červenou špičkou. Nakonec si Dyk svlékl i sako, pod nímž měl naprosto obyčejné černé tričko.

Mnozí mu jistě za jeho odvahu rozbourat všechny společenské konvence tleskali, většina přihlížejících byla spíše v šoku. „To, co dokázal na Plese v opeře, bylo minimálně absolutně neuctivé,“ durdí se například ve slovenském magazínu Topky.sk.

VIDEO: Vojta Dyk se dal na těžkou vojnu. Deset kilo není žádná legrace

Video
Video se připravuje ...

Vojta Dyk se dal na těžkou vojnu. Deset kilo není žádná legrace. Tereza Kovářová

Fotogalerie
43 fotografií