Film, který přijde do kin už 16. ledna, má podle Petra Svobodovo jméno v očích veřejnosti zbavit nálepky vyčerpaného a vyhořelého muže, jak se jevil v posledních letech přes sebevraždou. Tu skladatel spáchal 28. ledna 2007 ve svém domě v Jevanech. Dokument tak rámuje období od šedesátých let a prvních úspěchů po smrt Petrovy mámy Hany, přezdívané Šiška, která zemřela v roce 1993.

„Já si ho pamatuju jako srdečnýho a veselýho chlapa a mrzí mě, že jedna z prvních věcí, které lidem s jeho jménem naskočí, je sebevražda. Konec jeho života byl hodně smutnej, ale už sem tak daleko, že se můžu ohlížet na to krásný,“ prozradil Petr Svoboda ve Studiu Blesku.

Ve filmu se objeví řada dosud nikdy nepublikovaných soukromých záběrů z rodinného archivu a zazní unikátní vzpomínky Svobodových přátel včetně Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Petry Janů či Františka Ringo Čecha, naopak se vůbec nevěnuje Svobodově pozdější životní etapě – novému manželství s Vendulou Svobodovou, smrti jejich dcery Klárky, ani nejmladšímu synovi a svému nevlastnímu bratrovi Jakubovi.

VIDEO: Unikátní dokument o Karlu Svobodovi vstoupí v lednu do českých kin

Video
Video se připravuje ...

Unikátní dokument o Karlu Svobodovi vstoupí v lednu do českých kin Bohemia Motion Pictures

„Do konceptu Šťastných let, období kreativity, bezstarostnosti a úspěchů v zahraničí to nepatří. Chtěl jsem svým dětem ukázat dědu Karla mýma očima, jaký jsem měl život jako malý, jaká byla babička… V těch komplikovaných letech už jsem viděl jeho tvář plnou vrásek, starostí, a řekl jsem si, že to už tam nechci mít,“ dodává Petr.

VIDEO: Petr Klein Svoboda natočil dokument o tátovi Karlovi Svobodovi (†68): Nechci, aby se na něj vzpomínalo jen jako na sebevraha!

Video
Video se připravuje ...

Petr Klein Svoboda natočil dokument o tátovi Karlovi Svobodovi (†68): Nechci, aby se na něj vzpomínalo jen jako na sebevraha! Petr Macek

Fotogalerie
37 fotografií