Důvod? Hlavní role v divadelní hře Dánská dívka v Divadle Na Fidlovačce. Krejčík totiž nově hraje hlavního hrdinu, umělce Einara Wegenera, který až v dospělosti zjistí, že je ženou v mužském těle. Začne se tedy oblékat a chovat jako dívka a rozhodne se i pro změnu pohlaví.

„Devět kilogramů je pryč. Za těch devět dnů do premiéry jich bude deset a mise bude splněna. Že budu hubnout kvůli holce, to by mě nikdy nenapadlo,“ svěřil se na sociální síti Krejčík, který nikdy neměl nadváhu, naopak. Takže teď váží méně než leckteré modelky předvádějící na mole.

Roli muže, který se mění v ženu, si však nemůže vynachválit. „Velkých rolí už jsem hrál spoustu, ale tahle je jiná. Moje postava, dánský malíř Einar Wegener, rozkvétá, jakmile zjistí, kdo opravdu je. Lili Elbe, jedna z prvních trans žen. Modelka, kterou na obrazech její ženy obdivoval celý svět. Je to příběh o obrovské sebelásce a zároveň o velkém sebeobětování,“ netají se přítel Matěje Stropnického.

A kvůli roli prý podpatky nosil i doma při luxování. „Děkuju Matějovi, že pro to má pochopení,“ uvědomuje si bizarnost své role.

VIDEO: Matěj Stropnický ukázal své bydlení

Fotogalerie
65 fotografií