David Gránský, kterého si televizní divačky zamilovaly jakožto mladého lékaře Matyho Bojana v seriálu Modrý kód, je zároveň i úspěšným zpěvákem a na prknech, která znamenají svět, je jako doma. Vystupuje v celé řadě muzikálů, například v novém Tarzanovi a také v pohádkové Královně Kapesce. Ta se přestěhovala ze scény Divadla Hybernia do Hudebního divadla Karlín a spolu s muzikálem se přestěhovali i představitelé titulních rolí.

„Podle mě je to změna k lepšímu. Tenhle prostor je nádherný a téhle pohádce to daleko víc sluší,“ liboval si mladý muž, jenž v létě letošního roku vstoupil po dlouholeté známosti do svazku manželského s pohlednou Nikolou. V Kapesce mu byla svěřena role krále Jiřího. „Baví mě to, že všechny muzikály, v nichž jsem hrál, jsou edukační. Hravou, milou a nenásilnou formou učí děti, jak se chovat k přírodě, a přitom jim vypráví pohádku. To se mi na nich líbí, a proto v nich i hraju,“ nechal se slyšet po pondělní premiéře. Kromě toho také přiznal, že příběhy plné kouzel a především dobrých konců má rád. „Jsem sice už velkej kluk, ale pohádky se mi pořád líbí. Když mám volnou chvilku a chci se kouknout na nějaký film, tak si nepustím akční podívanou, drama nebo rádoby komedii, ale pohádku,“ překvapil.

„A nejspíš kreslenou a občas si dám i tu hranou. Prostě pohádky mě odmala životem stále provázejí,“ dodal Gránský, jenž ve své filmové kariéře zatím účinkoval pouze v jedné pohádce filmové - v Čertovinách Zdeňka Trošky (66).

VIDEO: Ženáč David Gránský: Svatba trvala tři dny a svatební noc se odehrála ráno! 

Video
Video se připravuje ...

Ženáč David Gránský: Svatba trvala tři dny a svatební noc se odehrála ráno! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
82 fotografií