Režisér Zdeněk Troška se v těchto dnech nastěhoval do svého oblíbeného skanzenu v Přerově nad Labem, aby tady roztočil svoji další, v pořadí už devátou pohádku, která by do kin měla přijít v lednu příštího roku. Po filmech Z pekla štěstí, Čertova nevěsta či Čertoviny točil v přerovské chalupě scény z filmové pohádky Zakleté pírko.

V tomto snímku se objeví například herečky Anastasia Chocholatá (18), známá jako křehká zdravotní sestřička Eva z Modrého kódu, Šárka Vaculíková (32), která se proslavila seriálem Ulice, Lucie Polišenská (33), která zazářila v Ohnivým kuřeti a Krejzových, a stand-up komik a „Tydýt“ Lukáš Pavlásek (40).

„Pohádka je to o třech sestrách, dvě jsou zlomyslné a ta poslední, Aninka, je taková chudinka, která jim musí sloužit. V lese najde peříčko, doma jí vypadne z kapsičky, ona ho sebere, políbí a najednou před ní stojí krásný princ, kterého zaklela zlá princezna. Aninka jde pak do světa, zachrání vodníčka a ten jí pomáhá prince zachránit,“ nastínil Zdeněk Troška děj své nové pohádky.

Námět prý začal psát se scenáristou Markem Kališem (45) už minulý rok před Vánoci. „Klidně prozradím konec, je to pohádka, nakonec se vezmou,“ smál se oblíbený režisér, který stojí mimo jiné i za letní trilogií Slunce, seno…

Občas ho ale smích přešel. Nezastupitelné místo mají v pohádce totiž i živá zvířata – a právě ta dovedou jinak klidnému Troškovi pořádně zabrnkat na nervy. „Bohužel! Koza, kůzlata, slepice, kachny, králíci, to jsem si opravdu zadělal. Nechtějí poslouchat a dělají si, co chtějí. Řekne se akce a všechna zvířata zalezou, kam se dá, a najednou máte dvůr prázdný. Ono se to hezky píše, ale pak to točte!“ zlobil se.

Je skoro až legrační, že ani mistr improvizací Pavlásek, jenž se proslavil vlezlou sérií reklam s přihlouplým Tydýtem (a který se svým vodnickým kostýmem i talentem chodit po vodě již stihl pochlubit na sociálních sítích), nedělá před kamerou takové problémy jako neposlušná fauna!

VIDEO: Zdeněk Troška své výhrůžky naštěstí nesplnil: Po premiéře Čertovin hlásil, že půjde do důchodu!

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Troška po premiéře Čertovin: Možná už zůstanu v důchodu! Hana Zejdová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií