Deníku Aha! informace potvrdila mluvčí Galerie KODL Terezie Kaslová. „Na rubu obrazu je věnování a datum,“ říká. Podle ní není prodávajícím nikdo ze showbyznysu. „Je to obdivovatel Karla Gotta, nejde o známou osobnost,“ tvrdí mluvčí. Proč se zpěvák rozhodl před lety své nejoblíbenější malby zbavit, je ve hvězdách.

Na majitele Gottových obrazů zřejmě hodně zapůsobila loňská dražba Slavíkova obrazu Oldřich Nový a Anny Ondráková. Z vyvolávací ceny 250 tisíc korun se konečná suma vyšplhala na rekordních 1,4 milionu korun. To ho zřejmě letos inspirovalo k podobnému pokusu.

Člověk, který Monu Lisu 17 let vlastnil, ale překvapivě nespekuluje se zpěvákovou smrtí. Nabídl totiž obraz Galerii KODL již začátkem léta, kdy Karel ještě žil. „Smlouva byla podepsána v červenci. Vyvolávací cena bude tři sta padesát tisíc korun, odhadní je až sedm set tisíc,“ vysvětluje Kaslová. Podle informací z kuloárů se očekává, že budou létat miliony. „To nevím, ale pokud bude odhadní cena překročena, budeme to opět považovat za milý úspěch,“ dodává mluvčí. Podle ní zájem o Gottovy obrazy jen tak nevyhasne. Je otázkou, zda se Monu Lisu nepokusí vydražit sama vdova Ivana Gottová (43). To vše ukáže až 1. prosinec.

Spolu s Fillou či Zrzavým

Zpěvák by měl radost, octne se totiž při aukci ve velice dobré společnosti. Draží se díla takových mistrů, jako byl Jan Zrzavý (†86), František Kupka (†85), Kamil Lhoták (†78) a Emil Filla (†71).

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Gottův tajemník: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Gottův tajemník: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií