V posledních několika dnech snad celé Česko pláče nad smrtí legendárního zpěváka a mnohonásobného držitele ocenění Zlatý slavík Karla Gotta. Jeho fanoušci nejenom z naší republiky, ale i ze Slovenska či z Německa, kde byl neméně milován, se vydali složit poklonu před dům svého oblíbeného zpěváka.

A neskládá se zde jenom hold, ale i dárečky! Z Betramky se zkrátka stalo pietní místo, kde každý touží po jediném - něco zde z lásky k Mistrovi zanechat. Záplava smutečních vzkazů a poděkování je naprosto nekonečná!

Lidé tvoří například ze svíček kromě srdíček také nápisy, kterým dominují obrovská písmenka „v našich srdcích navždy zůstaneš“, a tak je ulice Nad Bertramkou po setmění rozzářená stovkami mihotavých světýlek. Před vilou se objevilo také několik luceren, a některé z nich u brány střeží plyšová opička. Plyšových zvířátek je zde ostatně mezi květinami a věnci k vidění nespočet, podobně jako ručně napsaných či nakreslených kondolencí, básniček a Mistrových všelijak dozdobených fotek.

Mezi nejkurióznější drobnosti patří například sušenky, sklenička bílého vína (není totiž tajemstvím, že Gott patřil mezi milovníky révy), modlitby ke svaté Terezii a Panně Marii, v nichž se žádá pro Gotta přímluva u Ježíše Krista, na plotě visí kresbička včelky Máji, hlavní hrdinky seriálu pro děti, kterému Mistr nazpíval ústřední píseň, o kus dál je k vidění Krteček, a jeden z Gottových fanoušků dokonce navrhuje na jeho počest přejmenovat ulici. Podle jeho „návrhu“ by nový název měl znít „ulice Mistra Karla Gotta“. Ostatně podívejte se do naší galerie, kde se to nejrůznějšími cetkami jenom hemží. Najdete mezi nimi i váš dárek pro Mistra?

VIDEO: Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu Blesk TV

Fotogalerie
132 fotografií