Už ve čtvrtek od šesti hodin se v Saloonu Roudná v Plzni koná charitativní akce, kde pěvecké uskupení Jéčko a J - Voices spolu se zpěvačkou ze SuperStar Monikou Bagárovou a dalšími účinkujícími bude pomáhat získat prostředky na léčbu nemocné Lucinky, jejíž osud není vůbec jednoduchý.

Lucinka by se chtěla v budoucnu stát veterinářkou. Ve splnění jejího snu jí ale zatím brání zákeřná nemoc, se kterou bojuje už několikátým rokem. „Rok její maminka společně s lékaři řešili nejrůznější zdravotní potíže, jako bolesti hlavy, únavu, hubnutí a poté už i časté zvracení. Rok řešila Lucinčinu výživu, která podle lékařky byla důvodem zdravotních potíží. Pokaždé se dočkaly ultrazvuku břicha a krevních testů bez prokazatelných výsledků,“ píše se na stránkách čtvrteční události s názvem Hudbou pro Lucinku o tom, jak se třináctileté dívce během jednoho roku obrátil život naruby.

„Pak věci dostaly rychlý spád. V listopadu roku 2016 měla Lucie ošklivý pád na obličej a musela navštívit chirurgickou ambulanci. Během kontroly se lékařce nezdálo, jak Lucie stojí, a odeslala ji na CT hlavy. Po dvaceti minutách byl verdikt jasný. Lucinka má útvar v zadní jámě lebeční, zasahující až do druhého obratle a mozkomíšní vaky hrozí prasknutím. Lucinka okamžitě podstoupila hned dvě operace... nekonečných deset hodin. Po operaci se bohužel začaly ukazovat následky. Lucinka nemohla sedět, chodit ani mluvit, měla ochrnuté obličejové svalstvo. Hned se začalo s rehabilitacemi a logopedií. Od ledna 2017 v Motolské nemocnici Lucinka pokračovala v rehabilitacích a v léčbě v Protonovém centru,“ zní celý smutný příběh mladičké dívky.

Lucinka ale svůj boj nevzdává a dělá úžasné pokroky. „Chodit může jen s podporou druhé osoby a s řečí pracuje tak, že si začala vymýšlet a vyprávět pohádky. Její vůle je obrovská.“ Výtěžek ze vstupného poputuje na úhradu nezbytných nákladů, které souvisí s Lucinčinou léčbou.

Kdo se však nedostane na čtvrteční koncert osobně, nemusí zoufat! Monika Bagárová to zařídí. Na celý čtvrtek totiž zpěvačka převezme INSTAGRAM BLESKU a bude pro čtenáře a fanoušky živě streamovat nejen z koncertu věnovaném nemocné Lucince!

Nezapomeňte proto sledovat INSTAGRAM BLESK a nenechte si ujít čtvrteční příspěvky pod vedením půvabné Moniky Bagárové!

VIDEO: Monika Bagárová: Na fotkách vypadá skvěle, ale na mole je nemehlo! 

Video
Video se připravuje ...

Monika Bagárová: Na fotkách vypadá skvěle, ale na mole je nemehlo! Jana Marvanová

Fotogalerie
46 fotografií