Minulý týden ve věku 85 let zemřel režisér Osady Havranů či Smrti talentovaného ševce, jeden z příslušníků slavné české nové vlny Jan Schmidt. Pro iDnes.cz to potvrdila herečka Eliška Balzerová. „Je to pro náš šok, byl to náš kamarád,“ řekla s tím, že Schmidt často pracoval s jejím mužem Janem Balzerem.

V úterý, tedy o pár dní později, na sociální síť umístila kondolenci Dagmar Havlová. „R.I.P. Vzpomínám. Generace, za kterou stojí kvalitní práce, odchází...,“ a přidala dvě fotky, na kterých je ona a Jan Schmid, ředitel Ypsilonky!

Okamžitě se pod příspěvkem začala hromadit upozornění, že je to chybná fotka a že se bývalé první dámě podařilo zaměnit dva umělce a že paní Dagmar omylem „zabila“ svého parťáka z filmu Holka na zabití. Dokonce Blesku pak překvapený Jan Schmid potvrdil, že je stále mezi živými...

Mám se dobře,“ reagoval pobaveně. Vůbec totiž neměl tušení, že si bývalá první dáma myslela, že už není mezi živými. „Říká se, že to pak ti lidé žijí dlouho, ale to je od ní hezké,“ smál se herec a režisér. „Doufám, že ji brzy někdo upozorní na to, že tam má chybu,“ dodal živý Jan Schmid.

Přes řadu upozornění ale příspěvek upozorňující na jeho smrt facebookovou stránku bývalé první dámy „zdobil“ i více než hodinu po zveřejnění. Až před šestou hodinou večerní se Dagmar v reakci na omyl ozvala. „Omlouvám se kamarádu Janu Schmidovi, stane se, alespoň bude dlouho žít.,“ snažila se Havlová odlehčit svůj přešlap, při kterém se jí omylem podařilo „pohřbít“ nesprávného člověka.

VIDEO: Dagmar Havlová na premiéře Tarantina: Usměvavá, vyžehlená a v doprovodu kamarádky!

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová na premiéře Tarantina: Usměvavá, vyžehlená a v doprovodu kamarádky! David Turek

Fotogalerie
15 fotografií