Napřed si Gott v roce 1965 koupil Fiata 600. „Malé živé autíčko, pořídil jsem si ho pro radost a bylo první, které opravdu jezdilo,“ prozradil v jednom rozhovoru Gott. „Jezdím moc rád, za volantem si odpočinu,“ dodal.

Dobrý servis

Nějaký čas zůstal italským autům věrný. Velkou roli v tom sehrál i automobilový závodník, několikanásobný účastník Rallye Monte Carlo Jan Mrázek (†71). Byl tehdy ředitelem autorizovaného servisu a auta miloval stejně jako Karel. Staral se i o vůz z roku 1970, který pak sloužil několika majitelům a jezdí dosud! Vidět jej mohli fanoušci italských aut na výstavě v zahradách Trojského zámku v Praze.

Osudové setkání

Jan Mrázek pak postupně pečoval i o golfy, kterými jezdila »mamuša«, tedy zpěvákova maminka Marie (†66). Karla s ním seznámil tatínek skladatele Ladislava Štaidla (74). Na Vinohradech sousedili. Díky tomu se Mrázkova vnučka – dlouholetá redaktorka Blesku Michaela Remešová (50) – už jako čtyřletá setkala s Gottem, jehož hvězda začínala strmě stoupat vzhůru, a napsala o něm i s ním devět knih.

Pilarce volant nevoní

Eva Pilarová (80) si napřed koupila fiátka, a teprve pak se začala učit jezdit. „Řidičák jsem udělala, ale nějak jsem nenašla radost z jízdy,“ přiznala zpěvačka Blesku. Dodnes neřídí. „Auto jsem věnovala tatínkovi do Brna, nějaký čas s ním jezdil, pak mi ho vrátil. Prodala jsem ho tanečníkovi ze skupiny UNO,“ dodala Pilarová. Další z vystavovaných Fiatů 500 ze 70. let kdysi patřil další zpěvačce Milušce Voborníkové (69).

Štěpnička autobusák

Herec Jiří Štěpnička (72) si pořídil Fiat 131 Mirafiori sice už z druhé ruky, zato z Tuzexu. Na sebe ho zaregistroval v roce 1986. Dodnes řídí moc rád. Dokonce si kvůli natáčení musel udělat průkaz na autobus. „Produkce slibovala úlevy, ale musel jsem absolvovat celou autoškolu a zkoušky. Ale můžu se tím i živit,“ říká.

VIDEO: Prostitutka promluvila o Gottovi. A nahá Decastelo bere dech!

Video
Video se připravuje ...

Prostitutka promluvila o Gottovi. A nahá Decastelo bere dech! Blesk TV

Fotogalerie
43 fotografií