„Už přes měsíc prakticky nejím maso,“ pochlubila se ve čtvrtečním Top Star magazínu dcera Dády Patrasové (63) a Felixe Slováčka (76). A důvod? Naštěstí nic vážného, i když, jak se to vezme! „To, co se děje za výrobou toho masa a to, jak moc je maso vyráběný, mě vlastně odrazuje natolik, abych ho už opravdu přestala jíst nadobro,“ vysvětlila Anička hlavní příčinu svého rozhodnutí stát se vegetariánkou.

Vypadá to, že stejně jako spoustu dnešních mladých lidí, se rozhodla na úkor vlastních chutí udělat něco prospěšného pro planetu Zemi. O tom, že by lidé neměli konzumovat tolik masa, se začalo nedávno velmi intenzivně spekulovat například v souvislosti s hořícím Amazonským pralesem (požáry prý vznikají kvůli farmářům, kteří pralesy vypalují, aby měli kde pást dobytek, a mohli tak prodávat více masa, pozn. red.). A tak třeba i to je argument, který mladou zpěvačku přesvědčil, aby se jednou provždy vzdala šťavnatých steaků a dalších masových dobrot.

Kromě morálních hodnot ale Slováčková řeší i své zdraví a fyzickou kondici. Celkově si chce udržovat zdravou životosprávu. „Snažím se to všechno dělat tak, abych ze sebe měla dobrej pocit. Abych se cítila dobře na jevišti a abych měla po zdravotní stránce tělo v pořádku. Nejdu ale už do žádných strašlivých diet a tak...,“ popsala Anička Slováčková pro Top Star, jak přemýšlí nejen o zvířatech a velkovýrobě, ale především o vlastním těle.

VIDEO: Dáda s Felixem kašlou na dceru? Anička Slováčková: Dvě oslavy 24. narozenin, ale bez rodičů! 

Video
Video se připravuje ...

Dáda s Felixem kašlou na dceru? Anička Slováčková: Dvě oslavy 24. narozenin, ale bez rodičů! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií