Na jaře 1945 herečce ještě nebylo ani 16 let. Krajem táhla sovětská armáda osvoboditelka. „Byli to dva mladí kluci, možná jen o chvilku starší, než jsem byla tenkrát já. U nás doma,“ popsala nejhorší chvíle v životě Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe.

„Bylo to hnusný. Ten jeden vytáhl revolver a přiložil mi ho ke spánku. Já jsem vůbec nevěděla, o co jde, co mám dělat, vždyť jsem byla dítě a on vlastně taky. Mohl kdykoliv zmáčknout. Jen si vybavuju, že mu z kapsy, když si stahoval kalhoty, vypadla malá keramická kachnička, kterou nám předtím ukradl v kuchyni a já jsem ji vzala a ze všech sil tiskla v ruce...,“ vypráví herečka v Posledním deníku Květy Fialové, který vychází k jejím nedožitým 90. narozeninám, jež by měla tuto neděli.

Skopeček se ale nechal slyšet, že jezdil na prázdniny jen kousek od Květy a že tam žádní Rusové nebyli. To Fialovou nadzvedlo. „Skopeček je vůl. Když jsme spolu točili seriál Život je ples, tak jsem se ho na to ptala – proč říká takový blbosti. Neodpověděl mi nic. Jen čuměl před sebe a mlčel. Pak po chvíli jen řekl, že prý si žádný vojáky nepamatuje, a tím to skončilo... Proč bych si ale takovou věc vymyslela? Proboha, proč bych to dělala? Vždyť z toho mám trauma na celý život,“ říkala herečka svému kamarádovi Josefu Kubáníkovi (45), který její vzpomínky sepsal.

VIDEO: Konec nenávisti Harapese a Fialové? Tanečník vzkazuje: Květo, vše zapomenuto!

Video
Video se připravuje ...

Konec nenávisti Harapese a Fialové? Tanečník vzkazuje: Květo, vše zapomenuto! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA