Takový »Saigon« ještě nezažil, ani když se během zápasu netrefil mezi futra a trenér si ho podal ve sprše. Tehdy měl fotbalový bouřlivák a král blikanců pekáč buchet maximálně na břiše, po svém nástupu do plzeňské věznice na Borech ale buchty plní povidly, sází do aluminiových pekáčků a dává do trouby. A podle zaobleného bříška pod tričkem asi i sem tam tajně uždibuje...

Podle informací Blesku mu káznice v rámci odpykávání 2,5letého trestu za zpronevěru, falešné pornoinzeráty na exmanželku Vlaďku Erbovou (38) a maření úředního rozhodnutí přiklepla práci v nedaleké pekárně. „Práci se nevyhýbám, naopak díky ní to rychleji utíká,“ komentoval sám Řepka webu Extra.cz svůj režim za mřížemi.

A do rachoty si každý den musí pořádně přivstat. Fotoreportéři Blesku zastihli bývalého kapitána Sparty, jak už v půl sedmé ráno hněte těsto na buchty! Mezi rozpálenými pecemi byl Řepka dost znavený – na čele mu vyrazil pot, ruce ho evidentně bolely. Sem tam poklábosil i s pekařkami. „Některý se bojí, že mi naběhne žíla, ale blikance tu nemám, zatím,“ vtipkoval Tomáš během posledního rozhovoru z věznice.

Nervy si zřejmě v pekárně slušně obaluje cukrem. „Nejsem tady proto, abych si pochutnával jako v restauraci, ale abych platil za svý chyby, a tak to beru. Takže jídlo neřeším. Kačka mi poslala nedávno balík s věcma... Říkal jsem jí, že takhle naberu zpátky břicho, který jsem tady pracně ztratil a vycvičil. Kouřit jsem nepřestal a nemám to v plánu, i kafe si dám rád,“ tvrdil Řepka nedávno.

Když ho ale v sobotu ráno Kristelová přišla navštívit, měla prázdné ruce. Žádný dáreček na přilepšenou mu nenesla. Sladkým pečivem si ho možná předcházejí dámy v pekárně. Možná mu upečou i řepánky (řepánky jsou klasické kynuté buchty plněné nádivkou z máku a cukrové řepy. Pečou se v Polabí, hlavně na Kolínsku - pozn. red.) Anebo na jeho počest začnou dělat obzvlášť vypečené »blikance«?!

Podle zákona by měl mít každý, kdo pracuje ve stravovacích službách nebo se podílí na výrobě potravin, zdravotní průkaz, který normálně vydává obvodní lékař. Měl by ho tedy mít i Řepka. Zda mu ho kvůli práci v pekárně vystavili v káznici, ale Blesku vězeňská služba nedokázala během včerejška do uzávěrky vydání zodpovědět. Informace prý budou dál zjišťovat.

VIDEO: Kateřina Kristelová navštívila Tomáše Řepku ve věznici na Borech. 

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Kristelová navštívila Tomáše Řepku ve věznici na Borech. Aktu.cz

Tomáš ŘEPKA

● Bývalý profesionální fotbalista a reprezentant

● Narozen 2. ledna 1974 v Brumově-Bylnici

● Výška: 183 cm, váha: 82 kg

● Přezdívka: Řepa

● Profesionální kariéru začal v Baníku Ostrava, odkud v roce 1995 přestoupil do Sparty. Po třech letech odešel do italské Fiorentiny, načež podepsal smlouvu s londýnským West Hamem. V sezoně 2006/2007 se vrátil do Sparty, kariéru pak dohrál v Českých Budějovicích.

● Odehrál 45 reprezentačních zápasů, oblékl i dres Československa.

● Během kariéry si vydělal kolem 400 milionů korun hrubého, cca 200 mil. netto.

● Nejvyšší měsíční gáži pobíral ve West Hamu, téměř pět milionů korun.

● Ve Spartě bral plat kolem 800 tisíc korun měsíčně.

● Po druhém a posledním odchodu ze Sparty jej pronásledovala kauza »ztracené« kasy, která záhadně zmizela z kabiny po jeho přestupu do Českých Budějovic. Mělo v ní být téměř 450 tisíc korun. Řepka se ke krádeži nikdy nepřiznal, všechna obvinění označoval za nesmysly. Později uvedl, že její obsah sparťané použili k „motivaci jiného celku“, aby jim pomohl k ligovému titulu.

Fotogalerie
90 fotografií