Autor legendárního hitu Večerníček pro dospělé (Jednou je málo) Petr Čejka zemřel. V sobotu večer to oznámila jeho žena Marie. „Kolem 17 hodin odešel z tohoto světa člověk, který velmi miloval život, svou rodinu, své studio a kytaru, kterou by nevyměnil za nic na světě. Jeho energie, optimismus a věčně dobrá nálada těšila široké okolí,“ informovala veřejnost.

Petr několik let bojoval se zákeřnou akutní lymfoblastickou leukemií. Léčba byla složitá a s nejistým výsledkem, muzikant se však do posledních chvil nevzdával a věřil v dobrý konec.

„Jsem v péči specialistů, a i když některá vyšetření nejsou zrovna příjemná, plně věřím v úspěch náročné léčby,“ napsal v srpnu před dvěma lety na facebooku otec čtyř dětí krátce poté, co se o nemoci dozvěděl.

Petr skládal hudbu pro kapelu Čejka Band, kde také zpíval a hrál na kytaru. Největší hit skupiny je bezesporu Večerníček pro dospělé známý spíš jako Jednou je málo. Jde o píseň, která často zní u táborového ohně. „Jednou je málo, desetkrát moc, pětkrát to stačí za celou noc,“ zpíval Petr v chytlavém refrénu. Fanoušci jeho hlas naživo bohužel už nikdy neuslyší.

Fotogalerie
6 fotografií