Xindl X se narodil přesně před 40 lety v Praze a už od dětství ho to táhlo k hudbě. „Oproti plánům z dětství jsem se nestal ani hercem, ani mořským biologem, ale skončil jsem na scenáristice na FAMU. Po škole jsem dělal v televizi a v reklamce, napsal scénář k filmu Restart a s partou kamarádů odstartoval seriál Comeback. Za peníze, co jsem vydělal, jsem si splnil sen a natočil jsem desku. A světe div se, měla úspěch a ze mě byl najednou Xindl na plnej úvazek,“ popisuje začátek své hudební kariéry Ládek. 

Od té doby vydal už pět studiových alb, natočil přes dvacet videoklipů a odehrál přes osm set koncertů. Jeho osobní život je ale plný kotrmelců a podivných shod událostí. V deseti letech ho nešťastnou náhodou přejelo auto, a tak dlouhou dobu strávil v nemocnici. „Tehdy jsem byl dlouho v nemocnici a pak se dozvěděl, že to bylo hodně vážné a měl jsem namále. To je fakt," vzpomínal pro Blesk Xindl X. 

Xindl tvořil pár s kolegyní a zpěvačkou Olgou Lounovou (38), se kterou i nazpíval hit Láska v housce. Po roce a půl se rozešli, ale dodnes spolu vystupují a potkávají se na akcích. „Jsem ráda, že jsme to zvládli na přátelské úrovni. Těším se na naše společné koncerty. Nerada o svoje blízké lidi přicházím, takže radši přežiju okamžiky, kdy mám třeba ještě raněné srdce, řekla Blesku krátce po rozchodu Lounová. Několikrát údajně Olgu požádal o ruku, ta ale vždycky odmítla s tím, že je na vdavky ještě mladá. 

O pár měsíců později se Xindl X znovu zamiloval, tentokrát do fanynky Moniky, kterou potkal na svém koncertě. Po dvou týdnech spolu už bydleli a po půl roce přišla tajná svatba. Tou dobou už čekala Monika jejich první dítě, holčičku Alici, ke které o rok později přibyl ještě syn Mikuláš. 

V nedávných rozhovorech se Xindl X pochlubil, že má v plánu přestěhovat se do Španělska. „Děti se učí anglicky, taky španělsky. Myslím, že jim prospěje, když se budou učit v cizím jazyce, třeba ve Španělsku. Ještě úplně rozhodnutí ale nejsme. Zatím pendlujeme mezi Českem a Španělskem. Uvidíme, jak se to povede zařídit se školou, abychom si mohli dovolit tam trávit třeba půl roku v kuse, řekl Blesku muzikant před necelým rokem. 

V Česku teď ale bude známý muzikant trávit času spoustu, protože ho čeká účast v jubilejní desáté řadě taneční soutěže StarDance. Přestože nepatří mezi rozené tanečníky, podle informací Blesku projevil o účast v soutěži zájem sám!

VIDEO: Xindl X na vystoupení v Talentu pobouřil výrokem o „rychlokvaškách“.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Xindl X na vystoupení v Talentu pobouřil výrokem o „rychlokvaškách“. Zdroj: Tv Prima

Fotogalerie
32 fotografií