Pomalu se stává tradicí, že celostátní soutěž o nejsympatičtější zdravotní sestřičku roku úzce spolupracuje s primáckým seriálem z lékařského prostředí Modrý kód. Není proto divu, že také kalendář s finalistkami 11. ročníku Batist Nej sestřičky vznikl ve studiu, kde se točí interiéry tohoto úspěšného seriálu. Sestřičky tak před fotoaparátem pózovaly v prostředí, které je jim velice dobře známé, a společnost jim dělaly herecké hvězdy Modrého kódu.

Jednou z nich byl představitel obětavého chirurga Miloše Valenty, tedy herec Mojmír Maděrič, který se svěřil, že s nemocničním prostředím má zkušenosti nejenom před kamerou, ale i z nemocničního lůžka. Přiznal totiž bolestivou nemoc! „Já si nemohu na práci zdravotníků stěžovat. Když jsem před časem ležel v Nemocnici Pod Petřínem s velkým zánětem kolene, starali se o mne ukázkově,“ liboval si. „Povolání sestry se blíží hodně k hereckému. Člověk to povolání musí mít rád. Jinak by to za ty peníze dělat nemohl,“ dodal.

Přiznal také, že jeho role chirurga přináší určitá úskalí. „Text se sice člověk naučí, ale přijdete na plac a máte k tomu vykonávat odborné činnosti, občas vás to poplete. Ale zase mohu v žertu nějakému chirurgovi poradit, jak to děláme u nás v Modrém kódu,“ smál se sympatický herec, který je k vidění nejenom na televizních obrazovkách, ale také na divadelních prknech. Kromě mnoha činoher si zopakoval svou roli v muzikálu Galileo, který se do Divadla Hybernia vrátil po dlouhých 15 letech.

VIDEO: Znělka seriálu Modrý kód

Video
Video se připravuje ...

Znělka seriálu Modrý kód FTV Prima

Fotogalerie
43 fotografií