Na obrazovkách České televize se již pomalu pět let drží cestovatelský pořad Bedekr. Ovšem nyní si diváci budou muset zvykat na novou moderátorskou dvojici, respektive její polovinu. Místo ryšavé Míši Maurerové nyní bude nové kraje objevovat plavovláska Jitka Ježková (41).   

Ta je známá především z dabingu, svůj hlas propůjčuje již od legendárního Titanicu herečce Kate Winsletové (43). Diváci si ji pak jistě vybaví i z role Jarušky ve filmu Báječná léta pod psa, z řady pohádek či ze seriálu Jetelín. Několik dílů Bedekru již stihla natočit a zřejmě nelituje, že na nabídku kývla. „Mnoho z měst mě uchvátilo. Například univerzitní města Leiden v Holandsku a Aachen v Belgii. Chtěla bych se tam určitě vrátit,” cituje web Super.cz slova Ježkové.

Jitka v nové sérii nahradila kolegyni Maurerovou, která se nyní věnuje raději mateřským povinnostem a náročné natáčení v cizině by tak asi nezvládala. Kromě starších dvojčat Madlenky a Pepíka (10) se od loňska stará ještě o malou Emmu (8 měsíců). „Míša Maurerová odešla na mateřskou dovolenou a v nové sérii místo ní uvidíte Jitku Ježkovou," uvedla ostatně Česká televize na facebookové stránce pořadu. Za jejím odchodem z Bedekru tak pravděpodobně nejsou žádné spory ani nic podobného.

Jenže se nejedná o první změnu moderátorů a v minulosti to zdaleka tak růžové nebylo. Původně totiž na cestách diváky provázeli herečka Sandra Pogodová (44) s moderátorem Petrem Rajchertem (51). Ovšem šuškalo se, že známá zrzka si s kolegou nesedla, a tak musela z kola ven a místo ní nastoupila Maurerová. Ani tahle kombinace ale zřejmě nezafungovala, a tak zanedlouho střídal Rajcherta Martin Písařík. Nyní si i on musí zvykat na novou dámu po svém boku. 

VIDEO: Rozhovor s první moderátorskou dvojicí Bedekru: Jak si rozuměli?

Video
Video se připravuje ...

Sandra Pogodová a Petr Rajchert, Bedekr Adam Balažovič

Fotogalerie
37 fotografií