Přestože se rada s igeliťákem může zdát na první pohled úsměvnou a mnoho dospělých uživatelů sociálních sítí si jistě z youtuberky Anny Šulcové brát vzor nebude, bohužel však mezi půl milionem fanoušků Annie Sulc na instagramu je i celá řada dětí. A ty možná po jejím vzoru tuhle „fintu“ zkusí. Může tak rychle dojít k velkému neštěstí…

S tím souhlasí i Bleskem oslovení odborníci. Například dětská psycholožka Alena Uváčiková připomíná, že Anna pro děti fungovala vždy jako vzor. „Děti může velmi ovlivnit. Pokud uvidí, že rada se sáčkem funguje, neuvědomí si následky a budou to chtít zkusit," vysvětluje riziko.

„Děti jsou v dnešní době také nemotorné a nešikovné, takže se mohou sáčkem opravdu dusit. Další problém je také to, že jsou děti často doma bez rodičů, takže pokud by k nějakému nebezpečí došlo, může to mít i tragický konec,“ prohlásila dětská psycholožka, a jsou to rozhodně slova, ze kterých mrazí.

K záležitosti se vyjádřil též praktický lékař Josef Štolfa. „Záleží na okolnostech, a jak je daný člověk zdatný. Lhůty pro udušení se proto mohou lišit. Je to ale vesměs v řádu desítek vteřin," prozradil o riziku udušení.Sáček se může zaseknout a děti si ani nemusí uvědomit, že kyslíku ubývá. Může se také stát, že to budou zkoušet děti pod vlivem, kdy mají navíc potlačené sebezáchovné reakce,“ vysvětlil Blesku lékař ze Společnosti všeobecného lékařství.

Po vlně negativních komentářů, která se snesla na hlavu Šulcové, rozhodla se youtuberka zhruba po osmnácti hodinách kontroverzní video ze sociální sítě smazat. V omluvném instastories poté prohlásila: „Uznávám, byla to blbost, nedávejte si na hlavu igelitové sáčky, i když doufám, že jste natolik vyspělí, že byste tohle nedělali a nenechávali si igelitový sáček na hlavě. Ukázala mi to mamka, asi jsem to neměla..., teda určitě jsem to neměla dávat na internet, abych vás nepodnítila k něčemu takovýmu,“ kála se půvabná influencerka. A sypání popelu na hlavu bylo rozhodně na místě.

 

VIDEO: Tohle doma nezkoušejte! Vychytávka Annie Sulc s pytlíkem na hlavě

Fotogalerie
30 fotografií