Na nedělní narozeninovou oslavu nemohla Dominika dospat, i když je kvůli bílým nocím ve Finsku zvyklá vstávat až během pozdního odpoledne. „Už v jedenáct hodin jsem vstala a začala se připravovat a líčit, abych se tatínkovi líbila,“ svěřila Blesku Gottová, která se na otce moc těšila.

I když by se měl Gott po prodělaném akutním zápalu plic šetřit, společné setkání Dominiky, druhé nejstarší dcery Lucie (31) a nejmladších Charlotte Elly (13) a Nelly Sofie (11) trvalo dlouhých osm hodin!

Podávalo se sushi, japonské speciality i telecí řízek. O vše se postarala Karlova manželka Ivana (43), která musela ohlídat i to, že Dominičin manžel nejí ryby. „Táta je skvělý hostitel, hodně jsme si spolu povídali, byla jsem moc ráda, že se mu daří lépe. Celý den jsme seděli i se sestrami na terase,“ popsala Dominika průběh setkání, ze kterého byl zpěvák dojatý.

„Tak jsem si zase po dlouhé době spočítal všechny moje děti u jednoho stolu  a bylo mně dobře, že jsme zase komplet. S Luckou a její rodinou se vídáme často, ale chvíle dohromady i s nejstarší Dominikou jsou vzácné. Ivanka byla jako vždy skvělá hostitelka, bylo veselo, chvílemi i vážno, jak to bývá asi v každé rodině. K setkání byla přizvána i režisérka Olga Špátová, takže se moji příznivci dozví více v připravovaném dokumentu,“ řekl Blesku Gott.

Velká rodinná sešlost se až do večerních hodin nesla v příjemném duchu povídání a vzpomínání. A rozhodně se teď budou setkávat častěji. „Musela jsem tatínkovi dát slib, že sem budu jezdit častěji. Hodně se mi stýskalo a chci to za každou cenu dodržet. I shledání se sestrami bylo dojemné,“ svěřila dojatě Dominika.

Slavík zpíval Beatles

Vynachválit setkání se svým tchánem si nemůže ani Timo Tolkki. Jednak je zpěvákovým velkým fanouškem, a má ho dokonce za svůj muzikantský vzor! „Karel má doma akustickou kytaru, tak jsme si spolu zahráli. Já začal hrát píseň Yesterday od Beatles a Karel se zcela spontánně přidal a začal zpívat. Pak jsme si povídali o jeho setkání s Johnem Lennonem,“ připomněl Timo Blesku rok 1971, kdy se Karel snažil v Londýně s legendárním »Broukem« vyjednat (neúspěšně) charitativní vystoupení v Praze.

 

Fotogalerie
64 fotografií