A nejedná se o žádnou lapálii. „Vážení příznivci Karla Gotta, z důvodu akutního zápalu plic musí pan Gott s velkým politováním zrušit své čtvrteční vystoupení na festivalu Benátská s Impulsem,“ napsala mluvčí. Benátská noc přitom měla být pro zbytek letošního roku poslední velkou akcí, na které měl Gott vystoupit.

Na festival ho zlanařil jeho kamarád a majitel festivalu Petr Pečený. „Já už jsem Karla lámal do Vesce několikrát, naprosto marně. Nerad se ale vzdávám, takže jsem to loni na podzim zkusil znovu. On kývl! A jsem fakt strašně šťastný. Mimo jiné i kvůli mé mamince, díky níž mě Karlovy písně provázely už od kolíbky,“ radoval se Pečený ještě před pár dny s tím, že Gott vystoupí s Petrem Kolářem, Ilonou Csákovou a Markétou Konvičkovou.

Strach o zdravotní stav Karla Gotta trvá od roku 2015, kdy onemocněl rakovinou mízních uzlin. Rok co rok ho také trápí silné záněty dýchacích cest, kvůli kterým občas skončí i v nemocnici. Jistě se na něm podepsalo i vypětí posledních měsíců, které předcházely velkolepé oslavě jeho osmdesátých narozenin.

VIDEO: Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Promluvil o vlastní smrti! Radil se o ní s manželkou. David Turek

 Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

5739835:gallery:true:true

 

Fotogalerie
87 fotografií