Petrův stav je stále vážnější, podle informací Blesku mu už vypověděla poslušnost jedna ruka a má celkově ztíženou hybnost. Velkou nadějí pro něj byla vidina zákroku gama nožem, který měl nádor v mozku odstranit. Lékaři ale bohužel zjistili, že operovat nelze kvůli přílišné blízkosti pohybových center.

A tak se Petr chytá každého stébla. Kupříkladu chodí na vitaminové infuze, vysoké dávky vitaminu C přímo do žíly. „Funguje to! Doporučuji všem. Fyzicky se cítím daleko lépe a mohu to doporučit nejen v rámci léčby, ale i jako prevenci,“ snaží se být Vlasák pozitivní, ačkoliv se s ním osud rozhodně nemazlí a dává mu jednu ránu za druhou.

Naštěstí má kolem sebe kamarády, na které se může spolehnout. Patří k nim i Alice Bendová (45). „Petra jsem měla vždy strašně ráda. Je to neskutečně dobrý člověk a pomocí jemu pomáhám i sobě. Nejdůležitější je pro člověka v jeho stavu psychická pohoda a o to se snažíme, když jsme spolu,“ svěřila Blesku herečka. A byla to právě ona, kdo Petra zavezl k léčiteli Doubravovi, jenž pomáhal i Gottovi a ještě před ním Evě Pilarové (79). „Dnes mě Jaroslav nabil energií, že jsem mohl vstát ze židle! Moc mu děkuji,“ píše na sociální síti Vlasák.

Už několikrát to vypadalo, že zákeřnou nemoc porazil, jenže ta se zatím vždy vrátila. Před deseti lety mu lékaři z hlavy vyoperovali nádor o velikosti pomeranče. Rakovina se předloni vrátila podruhé a loni zaútočila do třetice – znovu ve formě nádoru v hlavě, na který nezabralo ani sedm chemoterapií. „Teď by mu nejvíc pomohlo, kdyby ho všichni jeho kamarádi navštívili a podpořili ho, dodali mu energii. Vidím na něm, že je vždy šťastný, když vidí někoho z minulosti. Pomůže mu to se uzdravit,“ míní Bendová.

Fotogalerie
39 fotografií