V době, kdy propukla aféra okolo nové knihy Blesku Náš Karel, byl Drobný v zahraničí. Po příletu domů neváhal a vyjádřil se k útokům od Slavíka a jeho ženy Ivany Gottové (43). Blesk má jeho vyjádření k dispozici.

Drsné urážky byly reakcí na Milanův výrok, že „Ivana mlátí Karla“, uvedený právě v knize Náš Karel. Tohle tajemství mu měl prozradit již zesnulý Gottův řidič Oldřich Havránek (†78). Bertramku to nadzvedlo a zpěvák dostal nebývale ostrou esemesku od Gottovy mluvčí Anety Stolzové (37). „Chce se mu z vás zvracet!“ tlumočila Slavíkova slova. „Přestaňte se už konečně přiživovat a parazitovat na Karlu Gottovi a urážet a ubližovat jeho rodině, zejména Ivaně, kterou jste svou lží opět zostudil,“ napsala Stolzová v SMS zprávě Drobnému.

„Lhář, příživník a parazit – to jsou velmi urážlivá slova, skoro na žalobu! Tu zatím podávat nebudu, protože nevěřím, že takový emotivní až hysterický projev mohl psát gentleman tvého formátu...“ vzkazuje dotčený Milan Karlovi. „Nemám zapotřebí si nic vymýšlet ani o Ivaně, natož o Oldovi, se kterým jsem byl v přátelském vztahu,“ trvá na svém Drobný.

A pak dál brnká na osobní strunu: „Karle, takto jedná kamarád? Známe se šedesát let, spoustu jsme toho prožili a nikdy jsem neudělal něco, co by se ti nelíbilo. Naopak – a to víš jen ty a já, žádná mluvčí, ba ani manželka, kdy a kde jsem se tě zastal i odkryl, jaké máš kolem sebe lumpy. To bylo. Dnes je to jinak. Víš, co bys dříve udělal? Zvedl bys telefon, abych přijel a vysvětlil ti, co to plácám,“ připomíná Drobný. 

»Lži« a muzeum kuriozit

Udělené nálepky lháře se Drobný pokouší zbavit připomenutím Gottova nesplněného slibu. „A jestli někdo lže? Použiju mírnější obrat – kecá, tak jsi to ty. Když jsem měl šedesátiny, stál jsi u malířského stojanu a do televize jsi mi poslal vzkaz: Vím, že ti dlouho slibuji obraz, ale hele, nyní ho začínám malovat a k sedmdesátinám bude hotový. A co? Nic. Nevadí. Myslel jsem si, že naše přátelství je opět zalito sluncem, zvláště když sis po mém vzoru nechal narůst vous, který Ti také sluší.“

Ve svém vyjádření Milan Drobný reaguje i na to, že nemá chodit na tajnou oslavu Slavíkových osmdesátin, kam byl již pozván. „Přeji ti k narozeninám hlavně pevné zdraví. Dárek pro tebe mám a po tvém vyjádření, že se ti chce zvracet, přibaluji kinedryl,“ píše zpěvák.

A neodpustil si ani rýpnutí. „Nezapůjčil bys kostým, v němž ses předvedl ve svém posledním vystoupení v O2 areně, režisérovi Tomáši Magnuskovi? Má nově otevřené muzeum kuriozit. Děkuji za něj,“ rýpe Drobný do Gotta s odkazem na jeho vystoupení na koncertě Leoše Mareše (43), kam se ustrojil jako raper a sklidil za to vlnu kritiky.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

5739835:full:true:true

Fotogalerie
71 fotografií