Úspěšný kuchař a hvězda pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich (62), který se proslavil svým poněkud hrubozrnným vyjadřováním, se podle vlastních slov už teď moc těší na dovolenou. Vymění totiž českou kuchyni za idylku na slunném pobřeží a písečnou pláž, kde pro něj bude jídlo chystat někdo jiný. „Ještě nejsem plně rozhodnut, ale bude to buď Španělsko, Itálie nebo třeba Sardinie, kterou mám rád,“ svěřil se známý šéfkuchař.

Zároveň dodal, že se s důvěrou svěří do rukou místních kuchtíků a jejich kulinářským výtvorům. Ostrá hodnocení připravených pokrmů si ovšem bude muset odpustit. „Já budu hlavně držet hubu, protože španělsky ani italsky neumím, a tak mi nezbude, než být zticha a případnou kritiku si nechat pro sebe. Ovšem nevěřím, že mi nebude chutnat. Za ty roky mám vycvičený čich na to, co je dobré a co méně, takže věřím svému nosu,“ dodal sebevědomě.

Kromě testování zahraniční kuchyně se Pohlreich hodlá během zaslouženého volna věnovat i svému oblíbenému golfu. To alespoň prohlásil během speciální grilovačky, která byla vlastně upozorněním na chystaný koncert s názvem Nejslavnější české muzikály Karla Svobody a Michala Davida, jenž by se měl konat příští rok v O2 aréně. Na vymazlené „šéfovy“ steaky se mimochodem dostavili například zpěváci Marian Vojtko (46) či Petr Kolář (51), a půvabné zpěvačky EvaBurešová (25) a Michaela Gemrotová (33).

VIDEO: Tipy na grilování pro začátečníky od Zdeňka Pohlreicha

Video
Video se připravuje ...

Tipy na grilování pro začátečníky od Zdeňka Pohlreicha 

Fotogalerie
41 fotografií