„Vítej v pekle, tady zdechneš! Řepko, budeš kouřit ču*aky!“ řvali na něj ostatní kriminálníci, kteří si za mřížemi odpykávají svůj trest. Bývalý fotbalista sice není žádná bábovka a případné neshody by si uměl se spoluvězni vyříkat po svém, ale vězeňská služba by možná chtěla takovým potížím předejít. Jak uvedl webu Expres jejich zdroj, kvůli bezpečí dostal Řepka ve vězení nálepku MON, tedy status „možného objektu napadení“.

Expres dále tvrdil, že to znamená, že má trestanec jisté výhody. „Přiděluje se vězňům, u kterých důvodně hrozí napadení jinými trestanci. Jelikož už na Řepku někteří jeho spoluvězni pořvávali při vstupu do věznice, nikdo nechce ponechat nic náhodě." Podle zdroje musel před Tomášovým nástupem vězeňský personál projít také speciálním školením. „Všem se kladlo na srdce, že nikdo nesmí vynést žádné informace, a dostal zvláštní režim,“ prozradil zdroj, a dokonce tvrdil, že exfotbalista bude mít speciální podmínky.

„Dostal vlastní celu a má na výběr ze tří jídel. Kromě jídla pro vězně si bude moct vybrat i z nabídky pro bachaře. Ostatní vězni mu to budou dost závidět,“ objevilo se na Expresu s tím, že Řepka by měl mít dokonce i zvláštní režim vycházek na dvůr a navíc během čtrnácti dnů by měl být přemístěn do jiné věznice. Teď se ale zdá, že všechno je přece jen jinak. Blesku se totiž ozvala mluvčí Generálního ředitelství vězeňské služby ČR Petra Kučerová a ta má na věc zcela jiný pohled.

„Odmítám spekulace o tom, že by se vězeň nacházel v nějakém zvláštním režimu, například jako možná oběť násilí. Rovněž informace o jeho přesunu do jiné věznice se nezakládá na pravdě vzhledem k tomu, že dosud ani nebyl stanoven jeho „program zacházení," uvedla pro Blesk.cz mluvčí. „Máme takzvaně ‚mediálně známé osoby‘, takže tento režim se může samozřejmě týkat pana Řepky, ale to je pouze označení na základě toho, že ty kauzy jsou mediálně sledované," objasnila.

„Jakékoli podobné spekulace jsou proto nepodložené a předčasné. V žádném případě nebude převezen do Drahonic. To je totiž ženské vězení," sdělila navíc a nepotvrdila ani další informace o speciálním jídelníčku.

„Co se týká té informace, kterou vy máte (o jídle – pozn. red.), tak to je skutečně spekulace, kterou nebudu potvrzovat, a obecně pokud je vězněná osoba v tomto režimu, je tam akorát změna v tom režimu kontrol," dodala pro Blesk.cz mluvčí Generálního ředitelství vězeňské služby ČR Petra Kučerová.

VIDEO: Řepka je ve vězení: Hrdě a se vztyčenou hlavou nenastupoval...

Video
Video se připravuje ...

Řepka je ve vězení: Hrdě a se vztyčenou hlavou nenastupoval... Aktu.cz

Fotogalerie
54 fotografií