Vždy usměvavý Karel Voříšek sice za své moderátorské schopnosti několikrát získal cenu TýTý, profiluje se však i jako spisovatel. Napsal například motivační knihu Štěstí se dá naučit či psychologickou knihu Jak být přesvědčivý a neztratit se v davu. Teď plánuje vydat další bestseller, který by se měl týkat jeho cest do jižní Asie a zaměří se na ajurvédu, což je nejstarší medicínská technika na světě. Voříšek je jí podle svých vlastních slov skoro posedlý!

„V Indii jsme si s Vláďou vedli deník. Na jeho základě vzniká kniha, kterou právě teď odevzdávám nakladateli. Popisuju v ní naše setkání s ajurvédou, vědou o životě, je plná praktických rad, které nejen mně pomáhají zvládat život. Vyprávím o setkání se šamany i lékaři ajurvédy,“ svěřil se Blesku známý moderátor, kterému je jeho partner Vladimír Řepka (39) na cestách velkou oporou. Ostatně i partnerský svazek uzavřeli v Tibetu.

Součástí plánované knihy by měly být nejenom Voříškovy exotické zážitky, kdy například na „ajurvédickém“ pobytu v džungli v horách zbavoval své tělo zbytečných kil, škodlivých toxinů a špatných myšlenek, ale také recepty spojené s touto alternativní léčebnou procedurou. Název ještě vymyšlený nemá, ale ve hře jsou prý tři alternativy: Karma je zdarma, Tajemství ajurvédy či No a je to.

Kromě toho se prý oblíbený moderátor rád nechává rozmazlovat masážemi, z nichž si nejvíce pochvaluje masáž shirodhara, tedy léčebně-relaxační masáž „třetího oka“ teplým olejem. „Ta procedura je stará tisíce let. Když z ní odcházím, cítím se naprosto v pohodě,“ svěřil se Voříšek Sedmičce. „Nepomáhá jen na uvolnění duše a mysli, podle prastarých spisů je účinná na 80 druhů onemocnění. Každému vyzkoušení vřele doporučuji, určitě nebude zklamán…“

VIDEO: Karel Voříšek je stále v nevídané kondici! Co pro to dělá? 

Video
Video se připravuje ...

Karel Voříšek je stále v nevídané kondici! Co pro to dělá? David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
36 fotografií